Societat

Una jove apunyalada a Cantàbria, primera víctima mortal de l’any per violència de gènere a l’Estat

El presumpte assassí és la seva parella, un home de 29 anys

L’agressor s’ha lliurat a la Policia Local de Laredo després de cometre el crim

Una dona de 26 anys assassinada a Laredo (Cantàbria) ha estat la primera víctima de la violència masclista aquest 2019 a l’Estat. La seva parella, un home de 29 anys, s’ha lliurat a la Policia després d’apunyalar-la diverses vegades.

Els fets han passat al voltant de les quatre de la matinada. El telèfon d’emergències ha rebut una trucada de veïns de la casa on vivia la dona alertant d’un incident. Efectius de la Guàrdia Civil i el servei d’emergències mèdiques 061 s’han desplaçat fins al lloc, on han troba la jove amb diverses ferides d’arma blanca al tòrax. Els sanitaris han intentat reanimar-la, sense èxit, i ha mort.

Fonts de la investigació han explicat a l’agència Efe que l’home ha arribat a la casa de la víctima i ha iniciat una discussió amb ella, que suposadament es disposava a tallar la relació. En acabat, l’agressor l’ha apunyalada “amb acarnissament”.

Dues amigues de la dona, que vivien a la mateixa casa amb ella, han presenciat els fets i han intentat aturar el presumpte assassí, que també les ha amenaçat.

L’home ha marxat després de cometre el crim i, més tard, quan la Guàrdia Civil ja el buscava, s’ha lliurat a les dependències de la Policia Local de Laredo.

La víctima, de nacionalitat Dominicana, vivia des de fa uns tres anys a l’Estat espanyol en situació irregular i tenia una filla de 5 anys al seu país d’origen. Des de fa un any i mig mantenia una relació amb l’agressor, al qual pretendria deixar.

L’home no té denuncies prèvies per violència de gènere ni cap antecedent per fets similars.

Protesta a Laredo

Centenars de persones s’han concentrat aquest migdia a les portes de l’Ajuntament de Lardo per condemnar el crim masclista i expressar el seu dol per la mort de la noia.

Els assistents han guardat un minut de silenci i han desplegat una pancarta amb el missatge Contra el terrorisme masclista, lluita feminista.

El president de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla, que s’ha desplaçat a Laredo i ha participat en la concentració, ha instat a “seguir treballant” per combatre aquesta “xacra” i “mentalitzar” la societat sobre el que suposa.

De la seva banda, el delegat del govern espanyol a Cantàbria, Pablo Zuloaga, ha subratllat que “avui més que mai té sentit” el Pacte d’Estat contra la Violència de gènere. És per això que ha demanat la “unitat de les forces polítiques per lluitar contra aquesta xacra”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia