Societat

Desmantellen un grup que robava motos i cotxes a l’àrea metropolitana de Barcelona

Els Mossos d’Esquadra detenen quatre persones i recuperen 24 motos i 33 cotxes

Els Mossos d’Esquadra de les comissaries de Nou Barris, Gràcia, Sarrià i Les Corts i també de la divisió de Trànsit han desarticulat un grup que robava cotxes i motos a l’àrea metropolitana de Barcelona. Durant l’operatiu policial, que es va portar a terme el 18 de desembre, els agents van detenir quatre homes i van recuperar 24 motos i 33 cotxes robats els últims sis mesos.

La parella d’un dels arrestats també va quedar denunciada. Un dels detinguts era el responsable d’un taller que utilitzava les peces dels cotxes per reparar vehicles. Aquest any s’ha denunciat a la ciutat de Barcelona el robatori de 2.493 motos, i se n’han recuperat 1.046.

Els quatre homes detinguts tenen entre 26 i 39 anys, dos d’ells són espanyols i els altres dos són de nacionalitat hondurenya i polonesa. Se’ls acusa dels delictes de robatori o furt d’ús de vehicle, furts, receptació, pertinença a grup criminal i falsificació documental.

La investigació va començar a partir de la denúncia d’un veí del districte de Sarrià- Sant Gervasi a qui li havien robat la seva moto. Es va adonar del robatori gràcies a l’avís de geolocalització que indicava que la seva motocicleta estava en moviment. Immediatament es va desplaçar fins al lloc que li estava indicant l’aparell però només va trobar una furgoneta, que va fugir quan el conductor va veure’l. Gràcies a la denúncia van localitzar la motocicleta abandonada.

Els agents que ja estaven investigant aquests fets van formar un grup coordinat d’investigadors de diverses comissaries de la ciutat. També es van incorporar membres del Grup de Recerca i Documentació de la Divisió de Trànsit, formats per detectar documentació i vehicles amb aparença de legalitat però amb documentació falsa o peces manipulades que provenen parcial o totalment de vehicles robats.

Els agents van identificar quatre persones que pertanyien a un grup criminal dedicat al robatori de vehicles establert a la localitat de Begues, al Baix Llobregat. El presumpte responsable, un home de 38 anys de nacionalitat espanyola i veí de Begues, amb antecedents per delictes similars com a membre de grups criminals ja desarticulats, hauria creat aquest des de feia com a mínim un any. Completaven l’organització la seva parella i dos homes més, un de 26 anys i veí de Begues, i un altre de 38 de anys i veí de L’Hospitalet.

Els investigadors van fer tres entrades i registres a Begues, on es va constatar que la casa del principal investigat era el centre d’operacions. A l’interior van trobar molts documents de vehicles i una màquina encunyadora de matrícules que els permetia obtenir qualsevol matrícula amb aspecte legal.

L’ús d’aquesta màquina es limita a operadors amb requisits que els investigats no complien. Ara els Mossos l’analitzen per esbrinar la seva procedència.

També van escorcollar una casa de mil metres quadrats on van descobrir el lloc on es realitzaven els desballestaments de vehicles i les posteriors manipulacions per trasplantar peces sostretes a vehicles comprats després d’un sinistre. En aquest recinte es van localitzar peces de fins a 26 vehicles robats.

Un cop realitzats aquests trasplantaments, les peces dels vehicles sostrets que encara tenien algun valor es traslladaven a una nau de Begues. Aquesta va ser la tercera entrada, on van trobar peces de fins a 18 vehicles més.

En els registres també van intervenir tres vehicles a nom dels investigats, dos vehicles de gamma alta i una furgoneta robada amb unes plaques de matricula d’una altra furgoneta accidentada. Tenia una rampa per carregar motocicletes amb un aparell que servia per manipular els bombins i poder-les desbloquejar.

La investigació va permetre recuperar 24 motocicletes i 33 cotxes en total. Es relaciona el grup amb 12 robatoris més de motocicletes que s’haurien investigat prèviament a la desarticulació del grup.

Els Mossos van detenir els tres principals investigats el 18 de desembre. També es va realitzar una quarta entrada en un taller de Vic, on portaven peces de vehicles sostrets per instal·lar-les en algun vehicle per ser reparat en aquell mateix taller. El seu responsable, un home polonès de 39 anys veí de Vic, va quedar detingut per receptació. Va quedar en llibertat després de declarar a la comissaria.

Els altres tres van quedar en llibertat després de passar a disposició del jutjat de guàrdia de Gavà el 20 de desembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

Trànsit dona per tancada l’operació sortida de Setmana Santa

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat