Societat

ciutat del vaticà

Francesc insta els capellans que abusen de menors a entregar-se a la justícia

El papa Francesc va instar ahir els capellans que abusen de menors a entregar-se a les autoritats judicials civils i els va dir també que es “preparin per a la justícia divina”, en les seves paraules més dures pronunciades fins ara sobre la crisi d’abusos sexuals que esquitxa l’Església catòlica. En el seu discurs anual a la cúria del Vaticà en què felicita per les festes de Nadal, el pontífex va parlar amb duresa dels crims dels abusos comesos per clergues, als quals va descriure com els que “sovint, darrere de la seva gran amabilitat, la seva feina impecable i el seu rostre angelical, amaguen descaradament un llop ferotge preparat per devorar ànimes innocents”. Davant d’això, Francesc va assegurar que l’Església “no es cansarà de fer tot el que calgui per dur els abusadors davant la justícia”. El papa, que ha anunciat des de l’inici del seu pontificat tolerància zero contra els abusos a menors comesos per clergues, però que també ha estat criticat per no haver adoptat mesures concretes, hi va afegir que “l’Església mai més encobrirà o subestimarà cap cas d’abusos a menors comesos per clergues”.

Davant la màxima jerarquia de l’Església, el pontífex va reconèixer que en el passat, “per lleugeresa, per incredulitat, per falta de preparació, per inexperiència o per superficialitat espiritual i humana, s’han tractat molts casos sense la deguda serietat i rapidesa”. “Mai ha de tornar a passar. Aquesta és l’elecció i la decisió de tota l’Església”, va assegurar. Francesc, que va denunciar que “homes consagrats, que abusen dels dèbils, fent-se valer del seu poder moral i de la persuasió” cometen aquestes “abominacions” i “continuen exercint el seu ministeri com si res hagués passat; no temen Déu ni el seu judici, només temen ser descoberts, i desemmascarats”. El pontífex va recordar que en la reunió del febrer al Vaticà de les conferències episcopals “es buscarà transformar els errors comesos en oportunitats per erradicar aquest flagell, no només del cos de l’Església, sinó també de la societat”. A més, va criticar els qui dins de l’Església “s’alcen contra determinats agents dels mitjans de comunicació, acusant-los d’ignorar la gran majoria de casos d’abusos, que no son comesos per ministres de l’Església”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Detingut un conductor amb 2 quilos de cocaïna en una caixa de cereals

Barcelona
VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

Trànsit dona per tancada l’operació sortida de Setmana Santa

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona