Societat

Sis morts i desenes de ferits per una estampida en un concert a Itàlia

Cinc de les víctimes mortals són menors i la sisena una mare que acompanyava la filla

Set joves es troben en estat crític i més d’una seixantena persones han estat ingressades

Cinc menors i una dona han mort aquest dissabte a la matinada com a conseqüència d’una allau humana durant el concert d’un conegut raper italià en una discoteca de Corinaldo, a la província d’Anconal (centre d’Itàlia).

L’estampida l’ha provocat la dispersió d’una substància urticant, suposadament gas pebre, que ha provocat el pànic entre els assistents, segons han informat els bombers .

Les víctimes mortals són tres noies i dos nois, d’entre 14 i 16 anys, i una mare, d’uns quaranta, que havia acompanyat la filla al concert d’Sfera Ebbasta, un dels rapers més coneguts del país i un ídol de molts adolescents italians.

Desenes de persones han estat traslladades a hospitals de localitats properes i els més greus a Ancona. Onze de persones estan ingressades en estat a l’hospital Riuntini d’Ancona. Set d’elles, cinc nois i dues noies d’entre 14 i 20 anys, es troben en situació crítica. Al mateix centre hi ha una noia amb ferides greus però fora de perill i tres noies més i un noi, d’entre 14 i 23 anys, amb ferides de menor gravetat.

Una seixantena estan ingressats en estat lleu a altres hospitals de la província.

Segons el relat dels testimonis, les corredisses han arrencat quan encara s’esperava l’inici del concert. Algunes persones que es disposaven a entrar han explicat que molts joves han sortit amb problemes respiratoris i tossint. Alguns testimonis que eren a l’interior han relatat que han començat a notar un olor àcid i han corregut cap a les portes d’emergència, però estaven tancades.

En canvi, el cap de la policia d’Ancona ha afirmat que tot ha passat a fora, quan els joves s’han anat amuntegant, s’han trencat algunes tanques i han caigut al buit, ja que el local es troba en una zona elevada. Algunes de les víctimes han mort en caure’ls al damunt altres persones. Els bombers han confirmat que a l’interior de la discoteca no s’han trobat víctimes.

Les autoritats han obert una investigació per determinar les causes del sinistre. El ministre d’Interior italià, Matteo Salvini, ha apuntat la possibilitat que a l’interior del local hi hagués “més gent de la prevista i permesa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró