Les processons dels Dolors i les trobades de manaies preludien la Setmana Santa

Es concentren a Amer legions romanes de tot Catalunya

La Setmana Santa a les comarques gironines comença amb les tradicionals processons dels Dolors que es fan en determinats llocs avui. A la població d'Amer, a la Selva, es preveu que tindrà lloc la més solemne, amb motiu de la celebració dels 300 anys de la Congregació dels Dolors en aquesta població. En la processó hi participaran els manaies de Girona i el bisbe, Francesc Pardo.

A Mieres, a les nou ha de sortir la processó des de l'església. Abans, a l'interior del temple es representarà una escena de la passió. És una tradició d'origen barroc que ha esdevingut un acte important que forma part del patrimoni local.

A Banyoles i a Besalú, les respectives processons dels Dolors comencen també a les nou, a l'església de Santa Maria dels Tureres i a l'església de Sant Pere, respectivament. En la litúrgia de Besalú destaca el cant de la Salve, que s'interpretarà aproximadament a les deu de la nit, a la plaça de la Llibertat.

A Olot, la Dolorosa es venera a l'església parroquial de Sant Esteve amb una missa a les vuit del matí a la capella subterrània, on hi ha la imatge de la verge amb model de Miquel Blay, que era la que antigament sortia a la processó del dia del Ram. A les vuit del vespre, la missa es dirà a la capella lateral on hi ha la imatge creada per Ramon Amadeu.

(Aquesta informació ha estat elaborada per J.M. Sebastian, Mar Vicente, Jordi Casas i Ramon Esteban.)

La celebració a Peralada

La tradicional processó dels Dolors de Peralada celebra enguany un dia especial: el 88è aniversari. L'organització espera que centenars de persones segueixin com cada any l'acte amb acompanyament de la Coral de Peralada i l'orquestra de la població. En aquesta processó, hi participen més de 50 persones. Els participants es van canviant el lloc per suportar els pesos de les imatges que, per única vegada a l'any, surten de la parròquia de Sant Martí. La processó recorrerà avui a partir de les vuit del vespre els carrers del centre històric, des de l'església passant per la plaça Sant Domènec, la del Carme i la de Ramon Muntaner per tornar al punt d'inici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva