Societat

El 112 rep una setantena de trucades durant la nit per les pluges

El Llobregat i els rius de les comarques gironines baixen amb molta aigua i cal precaució

El telèfon d’emergències 112 ha rebut durant tota la nit una setantena de trucades per les pluges. Els incidents van a la baixa. Durant tot l’episodi s’han atès 1.519 avisos per 1.075 incidències, sobretot al Vallès Occidental, Barcelonès i Baix Llobregat.

Protecció Civil ha avisat que rius i rieres encara baixen molt elevats en diverses comarques, sobretot el riu Llobregat i els rius de les comarques gironines, i demana a la població que no s’hi apropi ni els travessi. El riu Ter baixa amb un cabal molt elevat al seu pas per Torroella de Montgrí, on circula a 250 metres cúbics per segon i s’ha superat el llindar d’alerta.

El pla Inuncat es manté activat en alerta. Hi ha diverses carreteres encara afectades per esllavissades, dues tallades completament i tres més amb alguns carrils tallats, entre elles la C-58 a Vacarisses en sentit nord.

En concret, l’Agència Catalana de l’Aigua ha informat de l’increment de cabals significatius a les conques del Ter, l’Onyar, el Daró, el Llobregat, el Tordera i el Fluvià, així com un augment de sobreeiximent del pantà de Foix.

El 112 ha rebut 1.519 trucades en total, 757 des del Vallès Occidental i 307 des del Barcelonès. Per municipis, les trucades s’han realitzat sobretot des de Rubí (266), Barcelona (240), Terrassa (159) i Sant Cugat del Vallès (130).

De la setantena de trucades rebudes durant la nit, els Bombers han atès 39 serveis, la majoria per retirar i netejar vies i ajudar conductor afectats per acumulacions d’aigua, així com retirar arbres caiguts o altres elements del casc urbà com cablejats. 22 avisos han estat a la regió metropolitana nord i 8 a la sud.

Des de l’inici de l’episodi els Bombers han fet 624 actuacions, 323 a la regió metropolitana nord, 181 a la sud i 83 a Girona. Bombers de Barcelona han fet 51 sortides entre les 17 hores de dijous i les 8 hores d’aquest divendres.

Carreteres afectades encara

Hi ha algunes carreteres afectades per esllavissades: La C-58 està tallada a Vacarisses en sentit nord i el peatge de la C-15 és gratuït en els dos sentits de la marxa; la C-25 té un carril tallat a Santa Coloma de Farners en sentit Vic per un arbre caigut a la via; la C-55 té un carril tallat a Abrera per esfondraments; la B-120 està tallada a Olesa de Montserrat per esllavissades, i a la C-1414 es dona pas alternatiu a Esparreguera.

També s’han registrat afectacions en el subministrament elèctric a Terrassa (34 abonaments), i a Sant Martí i a Gràcia a Barcelona (1.340).

Els màxims acumulats des del vespre de dimecres fins aquest divendres s’han registrat a Castellbisbal, amb 157 litres per metre quadrat; a Mas de Barberans s’han recollit 146 litres; a la Bisbal d’Empordà han caigut 135 litres per metre quadrat; al Parc Natural dels Ports, 126 litres, i a l’Observatori Fabra de Barcelona se n’han acumulat 129.

Pel que fa a les intensitats en 30 minuts, a l’Observatori Fabra es van recollir 42,3 litres en mitja hora, 34 a Castellbisbal i 32 a Mas de Barberans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona