Societat

Societat

Més atraccions sostenibles

L’aposta per les atraccions sostenibles fa que arribin ja a quatre barris de la ciutat

Ahir més d’un centenar de persones en gaudien a Montilivi

Fa dos anys les Fires de Sant Narcís van estrenar les atraccions sostenibles, uns jocs creatius i moguts a l’antiga (sense electricitat ni bateries sinó amb la força humana) que van tenir un gran èxit durant el matí que es van instal·lar a la frontissa de Santa Eugènia. L’any passat ja no només es van fer allà sinó també a la rambla Ramon Berenguer, al barri de Sant Narcís Sud. I aquest any s’ha redoblat de nou l’aposta i, seguint també la idea de descentralitzar la festa major de la ciutat i mirar de fer-la arribar a com més punts millor, quatre barris n’han pogut ja gaudir: Sant Narcís Sud i Can Gibert del Pla el dia de Tots Sants, i Montilivi i Taialà ahir.

Més d’un centenar de persones gaudien ahir a la plaça Ciutat de Figueres, a Montilivi, d’un parc de 35 jocs fets amb materials recuperats i de les dues atraccions estel·lars del matí: uns autos de xoc que eren pneumàtics gegants amb rodes, però impulsats pels peus dels mateixos conductors, i el martell de força, en què els més petits mesuraven la potència dels seus cops. Entre la trentena d’altres jocs hi havia molts circuits de boles, jocs fets amb raquetes o rodes, també alguns amb aigua (com ara una mena de futbolí i un de més clàssic de pesca)... El bon temps acompanyava i els nens gaudien d’uns jocs imaginatius, allunyats de les pantalles i modernitats actuals. Més tard, abans de la una, va visitar la zona l’alcaldessa, Marta Madrenas, que va jugar amb els nens a alguns dels jocs.

L’altre punt de les atraccions sostenibles d’ahir va ser Taialà, on al carrer de Can Sunyer, davant del centre cívic Ter, es van instal·lar només dues atraccions però de gran importància en una fira: una roda de cavallets i una barca pirata. La roda de cavallets, que es deia Carrusel Els Tatanets, es movia gràcies a l’impuls d’un ciclista que feia girar la desena de cavallets de cuir, i pel que fa a la barca, era un pirata qui la feia balancejar com si fos un gronxador.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els ferratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA