Societat

Dos excursionistes desapareixen a Meranges enmig del temporal de neu

Els muntanyencs de Sabadell es van desorientar baixant del cim del Puigpedrós

La nevada deixa els primers gruixos i obliga a posar cadenes

Dos muntanyencs, veïns de Sabadell, es troben desapareguts des de dissabte a la tarda a Meranges, després que alertessin al telèfon d’emergències, el 112, que s’havien desorientat en el descens al cim del Puigpedrós, a la comarca de la Cerdanya. L’objectiu dels excursionistes era guanyar el refugi de Malniu, d’on havien sortit dissabte al matí, tot i que la responsable del xalet els havia recomanat de no fer-ho a causa de la previsió de mal temps.

Després de la primera trucada de socors, els Bombers de la Generalitat, que coordinen les tasques de recerca, van intentar tornar a connectar sense èxit amb el telèfon dels dos desapareguts. El fred, amb temperatures sota zero, i els problemes de cobertura van dificultar aquesta connexió, segons van explicar fonts dels mateixos Bombers.

Les difícils condicions a la muntanya, amb neu, molt de fred i boira, van dificultar les tasques de recerca, que fins a la tarda d’ahir no va poder disposar del suport aeri d’un helicòpter, que es va haver de retirar amb la caiguda del sol.

Els dos muntanyencs, un home de 57 anys i una dona de 43, havien de formar part d’una expedició més nombrosa però finalment, per circumstàncies que es desconeixen, van decidir fer tots sols l’ascensió al cim. Anaven ben equipats, portaven menjar i líquids, segons van explicar als Bombers en la trucada de socors que van fer. L’ascensió al Puigpedrós no té una dificultat excessiva, però sí que és complicada amb condicions adverses.

El temporal que va sorprendre els dos excursionistes ha deixat, entre dissabte i diumenge, els primers gruixos importants al Pirineu, als cims però també en cotes baixes. La neu va caure de manera important, escombrant d’oest a est, a municipis com ara Viella, Puigcerdà i Ribes de Freser. Per culpa dels gruixos acumulats es va haver de circular amb cadenes pel port de la Bonaigua, a la carretera BV-4031, que uneix Alp amb Castellar de n’Hug, i a la collada de Tosses, a partir de Ribes. La nevada continuarà aquesta setmana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró