Societat

El govern espanyol es compromet a retirar el recurs contra la llei d’emergència d’habitatge i pobresa energètica

L’executiu socialista demana a canvi que la Generalitat desenvolupi una normativa específica per l’article sobre la cessió obligatòria d’habitatges buits de grans tenidors

El secretari de Política Territorial es reuneix amb els impulsors de la ILP que va donar lloc a la normativa

Catalunya podria recuperar abans de l’hivern els articles de la llei 24/2015, de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica, que actualment estan suspesos pel Tribunal Constitucional (TC). El govern espanyol s’ha compromès a retirar totalment el recurs d’inconstitucionalitat contra la Llei 24/2015 a canvi que el govern de la Generalitat desenvolupi una normativa específica per l’article sobre la cessió obligatòria d’habitatges buits de grans tenidors.

Així ho ha anunciat el secretari d’Estat de Polítiques Territorials, Nacho Sánchez Amor, després de reunir-se aquest dimarts amb els grups promotors de la ILP que va donar lloc a la llei : la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), l’Observatori Desc i l’Aliança contra la Pobresa Energètica. La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, també ha participat en la trobada.

El representant de l’executiu espanyol ha apuntat en roda de premsa després de la trobada que s’estan tancant els últims serrells per acordar amb la Generalitat la “fórmula jurídica” que permetrà que el govern de l’Estat desisteixi de la totalitat del recurs d’inconstitucionalitat que en el seu moment va interposar l’executiu de Mariano Rajoy contra la normativa catalana. Ha assegurat que només queda “un obstacle jurídic” a pactar amb la Generalitat i espera fer-ho “tan aviat com es pugui”. “Crec que podrem treballar amb celeritat”, ha dit Sánchez Amor.

En concret, s’està treballant en un “acord interpretatiu” relatiu a l’article set de la 24/2015, que parla de la “cessió obligatòria d’habitatges” per part de grans tenidors.

El grup impulsor ha recollit gratament la voluntat de l’executiu espanyol i ha demanat que es faci marxa enrere pel que fa al recurs en el proper Consell de Ministres d’aquest divendres. La Llei 24/2015, de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica és, segons la PAH, “l’eina més efectiva per garantir el dret a l’habitatge i acabar amb els desnonaments”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC