Societat

Sant Joan les Fonts condemna el crim masclista d’una veïna del poble

Uns 200 veïns participen en el minut de silenci i l’Ajuntament anuncia tres dies de dol oficial i la suspensió de totes les activitats festives previstes

El govern se suma a la condemna

El ple de l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts (Garrotxa) ha condemnat aquest dissabte el crim masclista d’una veïna del poble a mans de la seva exparella aquest dissabte.

El consistori ha decretat tres dies de dol oficial i s’han suspès totes les activitats festives previstes pels propers dies com la Fira de la Bruixeria que havia de durar tot el cap de setmana.

L’alcalde de Sant Joan les Fonts, Joan Espona, ha explicat que el poble “ho està passant molt malament” i que “per res del món” podien esperar-se el què ha passat. “Havia de ser un dia de festa i s’ha convertit en un dia de dol”, ha lamentat el batlle.

Espona ha presidit un minut de silenci que s’ha fet davant de l’Ajuntament i en el què hi han participat uns 200 veïns.

Eradicar la violència masclista

El govern de la Generalitat s’ha sumat a la condemna de l’assassinat. En un comunicat, la presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Núria Balada, ha lamentat els fets i ha expressat el seu sentit condol a la família de la víctima. A més, ha expressat el seu desig que la jove que ha resultat ferida es recuperi aviat.

Balada ha refermat el compromís del govern en l’eradicació de la violència masclista i ha expressat la seva determinació per continuar treballant amb fermesa en la millora dels mecanismes de prevenció, sensibilització, detecció, atenció i recuperació de les dones víctimes de la violència masclista i els seus infants.

“La violència masclista representa l’expressió extrema del poder dels homes sobre les dones. Aquesta és l’arrel estructural de la violència masclista i la causa de que no s’avanci tan ràpidament com totes i tots voldríem en la seva eradicació”, ha lamentat.

Segons ella, “per arribar al nostre objectiu d’una Catalunya sense violència masclista hem de continuar treballant en la detecció i eliminació de barreres que ens impedeixen arribar a la igualtat efectiva de dones i homes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Retards de més de mitja hora a la R11 per una avaria entre Girona i Sant Miquel de Fluvià

girona
salut

L’Hospital de Mataró canvia els uniformes quirúrgics per uns més sostenibles

mataró

Les fires del 1 de Maig omplen de gent els carrers de Figueres malgrat l'amenaça de pluja

figueres

El TSJC reconeix la bulímia com una malaltia incapacitant

girona
urbanisme

Alella tira endavant el projecte per urbanitzar la Serreta i El Pla

alella
mobilitat

Mataró comença a multar els cotxes que se saltin les restriccions a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia