Societat

Castelló viu un Terra de Trobadors multitudinari

L’alcalde destaca que hi ha contribuït la qualitat dels grups participants i la implicació de les entitats locals

Hi ha ajudat també que ha durat mig dia més

Castelló d’Empúries ha estat fins ahir i durant quatre dies la capital medieval de Catalunya i així ho demostra l’allau de visitants que ha registrat. L’alcalde, Salvi Güell, ha valorat l’edició d’aquest any com la més concorreguda. Ho ha atribuït a la qualitat dels grups que hi han actuat, als dos tornejos de cavallers, a la implicació de les entitats del poble i al mig dia de més que ha durat el Terra de Trobadors. Ell mateix ha remarcat que han tingut visitants francesos i alemanys, a part dels del país. Els visitants han pogut gaudir de diversos espectacles, del mercat medieval, de les demostracions d’oficis i de les degustacions culinàries de l’època.

El Terra de Trobadors s’ha tancat amb el torneig medieval al camp d’en Capella, un espectacle de foc de la companyia Excalibur a la plaça Mossèn Cinto Verdaguer i el concert de la formació neomedieval Corvus Corax al camp de l’Hort d’en Negre. D’entre el munt d’actes que s’han dut a terme, han destacat el gran sopar medieval amb espectacle en honor al comte Ponç Hug IV, celebrat al pati del Palau de Comtes i amb l’espectacle previ Ponç Hug IV, el poderós comte trobador, dirigit pel dramaturg Lluís Graells i amb una cercavila amb 400 persones vestides d’època. A més, també han estat molt concorreguts el recital de música medieval i rapsoda Loidan’Amor Mort vine tost e feneix m’aspre ventura!, de la formació Locus Desperatus; la ponència Plurimum salis et fellis, en què el llatinista Antoni Cobos ha descobert l’humor dels epigrames de Carles Fages de Climent comparant-lo amb l’obra del clàssic Marcial; la performance Ànima, de la companyia de dansa Col·lectiu El Paller, i el concert que han ofert els gaiters gallecs d’Acibreira.

L’inici del festival, però, va ser dijous amb la primera conferència, Ponç Hug IV d’Empúries i Ramon Muntaner, del filòleg Xavier Renedo, i la posterior lectura dramatitzada del llibret El bruel de Carles Fages de Climent, de Tequatre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

urbanisme

40è aniversari reivindicant l’enginyer i urbanista Ildefons Cerdà

BARCELONA
GIRONA

La UdG participa en un programa per a entrenadors centrat en dones joves esportistes

GIRONA
canvi climàtic

Augmenten les morts per calor al sud d’Europa

barcelona
infraestructura

Renfe s’espolsa en els Mossos la responsabilitat pels robatoris de coure

barcelona

Alumnes de Cabrera de Mar recullen 300 quilos de brossa dels boscos de Burriac

cabrera de Mar
VILOBÍ D’ONYAR

L’aeroport de Girona supera els 170.000 passatgers el mes d’abril

VILOBÍ D’ONYAR
infraestructures

El nou desastre a Rodalies col·lapsa punts del metro i busos regionals

barcelona

Avança 2,6 milions per fer el projecte i l’edifici de l’escola Mar Nova

premià de mar
societat

Allau d’usuaris al metro per les incidències a Rodalies

BARCELONA