Els defensors de soterrar la MAT consideren que les conseqüències de la nevada els dóna la raó

Alcaldes de la Selva critiquen durament Montilla per haver defensat la línia

Per Quer (que és l'alcalde de Crespià, CiU), és «sorprenent» que el president de la Generalitat hagi dit això. «Primer, perquè no és veritat que la MAT hagués minimitzat els danys, ja que la xarxa que no ha aguantat és la local; i en segon lloc perquè si algun argument surt beneficiat de tot això que ha passat és precisament el nostre: una nevada no afectaria una línia soterrada», va manifestar Quer. Segons ell, si no se soterra és perquè el cost de l'obra l'haurien de pagar les companyies elèctriques. «En canvi –sosté–, si es deixa aèria i passa el que ha passat ara les conseqüències no les pagaran pas ells, sinó tots els contribuents.»

Indignació a la Selva

D'altra banda, la majoria dels alcaldes de la comarca de la Selva es mostren indignats amb el president José Montilla per les seves declaracions. Antoni Solà (Santa Coloma de Farners, CiU), les qualifica d'«una demagògia insultant». L'alcalde d'Arbúcies, Roger Zamorano (ERC), diu que barrejar la MAT amb els talls elèctrics «és un discurs pervers». L'alcalde de Riells, Josep Maria Bagot (ERC), considera que «aquest és el pitjor moment per intentar vendre un producte». El de Massanes, Jordi Porta (CiU), diu que les declaracions de Montilla «són una passada» perquè si es fes el manteniment de les línies tal com cal no hagués passat res. Pels alcaldes crítics amb les declaracions de Montilla, les seves paraules encara reforcen més la necessitat de soterrar la línia d'alta tensió. A més, qualifiquen les declaracions de fruït de la ignorància, ja que les torres que han de subministrar energia als pobles serien les mateixes encara que s'hagués desplegat la MAT. I una cosa, segons ells, és clara: el desastre no es va produir per una sobrecàrrega d'energia, sinó per la deixadesa amb què Fecsa-Endesa manté les instal·lacions i les torres, exactament les mateixes que derivarien l'energia de la MAT als pobles més petits. Alguns dels alcaldes consultats ahir van definir aquestes torres «de fetes de mantega».

Preocupació pels boscos

R. E

Una conseqüència directa de la nevada de dilluns ha estat la caiguda generalitzada d'arbres, la qual cosa ha provocat el tall de carreteres i moltes dificultats per passar per camins veïnals i accedir a cases aïllades. Si bé molts dels talls en les vies de comunicació ja s'han resolt –les brigades que els ajuntaments han hagut d'organitzar aquests dies s'han centrat, sobretot, en aquesta feina– s'entreveu un problema molt seriós a mig termini: el sotabosc ha quedat ple de llenya, i si la primavera i l'estiu són secs, tota aquesta fusta es convertirà en un combustible molt potent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós