Societat

La vall del Llierca demana que no retirin el caixer automàtic d’Argelaguer

És l’únic del poble i dels pocs de la zona, i es considera que fa un bon servei, tant a la gent de la vall com als usuaris que passen per la carretera

Els alcaldes dels municipis de la vall del Llierca (Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Argelaguer, Tortellà i Sales de Llierca) han fet un front comú per evitar que retirin l’únic caixer automàtic d’una entitat bancària que hi ha a Argelaguer. Tot i que a la vall n’hi ha algun altre, el d’Argelaguer és especialment important perquè està situat a peu de carretera i a la vora s’hi pot aparcar bé. Això fa que, a més de la gent del poble i dels pobles veïns, també el facin servir conductors procedents d’Olot en trànsit per Argelaguer, perquè hi poden arribar en cotxe millor que en els de la seva ciutat.

L’entitat bancària propietària del caixer, Banc Sabadell, havia considerat de treure’l coincidint amb la finalització del contracte que té amb l’Ajuntament (l’aparell està instal·lat a la façana del Casal, que és un equipament municipal, i el consistori es fa càrrec de la corresponent factura de la llum). En rebre la notificació, els alcaldes van adreçar-se al banc per demanar que reconsiderés la seva decisió. “Sembla que ens faran cas, tot i que no en tenim la confirmació oficial”, ha indicat l’alcalde d’Argelaguer, Artur Ginesta, en opinió del qual el caixer ofereix un servei important i, si no el tinguessin, es trobaria a faltar.

Aquest diari s’ha posat en contacte amb Banc Sabadell, però no n’ha obtingut declaracions.

LA FRASE

Sembla que ens faran cas, tot i que no en tenim la confirmació oficial
Artur Ginesta
ALCALDE D’ARGELAGUER

Els pobles petits i els serveis

No seria un fet excepcional que un poble petit quedés sense servei bancari. D’una banda, les entitats han tendit els darrers anys a limitar molt la seva presència física –fins i tot en ciutats grans– a base de tancar oficines però ampliant les eines d’Internet a l’abast del client. Com Argelaguer, amb un sol caixer, trobaríem molts de municipis, però encara n’hi hauria molts més que no en tenen cap.

D’una altra banda, el sector bancari no s’està comportant diferent d’altres rams, pel que fa als seus vincles amb els municipis petits. Els comerços hi són cada cop més escassos i els bars, també. L’atracció de les grans superfícies està fent que la botiga “de tota la vida” tingui dificultats per sobreviure, i no només als poblets. Els que, a més, perden població, veuen com corre perill la seva escola. Argelaguer és dinàmic, té uns quants bars i restaurants i escola, però –almenys pel que fa als bancs– té la competència d’Olot i Besalú, sobretot d’aquest darrer nucli, situat tan sols a pocs minuts en cotxe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES