Societat

Una torre d’homenatge al ‘Tarzan d’Argelaguer’

Instal·len al pati de l’escola Montpalau una estructura de joc per a la mainada que reprodueix una de les construccions del parc de cabanes del popular Josep Pujiula, conegut com ‘el Garrell’

La recent remodelació del pati de l’escola Montpalau, d’Argelaguer, ha inclòs la instal·lació d’una caseta perquè hi juguin els més petits amb una estètica molt particular, al·lusiva a les característiques torres del parc del Garrell, el popular recinte de cabanes del poble. La construcció de la caseta torre (en la qual, per motius de seguretat, els alumnes només poden accedir a la part inferior) és un homenatge a Josep Pujiula (que era com es deia el Garrell, també conegut com el Tarzan d’Argelaguer), mort el mes de juny de fa dos anys.

La torre la van encarregar l’Ajuntament i l’escola a l’empresa garrotxina Troncsijoc, especialitzada en estructures de fusta per a la construcció d’edificis i per a jocs. Les peces són de robínia (una falsa acàcia) i, a més de ser tractades per poder romandre a la intempèrie, han estat arrodonides perquè ningú s’hi faci mal. Uns elements similars s’han fet servir al pati per compondre un mikado (una estructura de poca altura on les nenes i els nens s’enfilen) i per fer-los servir de separadors d’espais. El nou aspecte del pati parteix d’un disseny de l’arquitecte Dani Mallarach, que va tenir en compte alguns suggeriments de la mainada, ha explicat l’alcalde, Artur Ginesta. El terreny s’ha elevat i, entre altres accions, hi han plantat uns arbres que, amb el temps, han d’esdevenir un petit bosc.

Un espai singular

El Garrell i el seu parc, situat a les vores del rec de can Sis Rals, van esdevenir un referent d’Argelaguer que va cridar l’atenció d’artistes i estudiosos de l’art d’arreu del món, els quals li han dedicat llibres i documentals. Fa més de 40 anys, Pujiula va començar a treballar-hi fent-hi un simple refugi per a una barca. De mica en mica, i sobretot a partir del moment de la seva jubilació, hi va anar aixecant cabanes, torres i laberints amb diversos materials, principalment fusta de saule i acàcia, relligats amb filferro, així com uns conjunts escultòrics.

LA DATA

2016
va ser l’any
de la mort de Josep Pujiula, conegut com ‘el Garrell’ o el ‘Tarzan d’Argelaguer


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona