La caiguda de les temperatures podria afectar greument la collita d'ametlles

Les varietats primerenques d'aquesta fruita seca han florit abans de les nevades

Les nevades i les pluges continuades dels darrers quatre mesos s'han considerat beneficioses per al camp i els cultius, fins al temporal d'aquesta setmana. La caiguda de les temperatures durant la nit podrien perjudicar, en concret, els ametllers, amb la major part de les varietats d'arbres que ja han florit. També es tem que les gelades seques afectin els cereals que s'han sembrat i, en un altre sentit, les oliveres joves i les estructures d'hivernacles podria ser que no suportessin el pes de la neu acumulada. L'avaluació real de l'afectació, però, no es valorarà fins passats uns dies de les glaçades. El Departament d'Agricultura no disposava ahir de cap dada de rellevància i durà a terme una primera estimació a partir de la proximitat de les oficines comarcals.

Les glaçades arriben després d'un llarg període de neu i pluja. L'afectació més visible ha estat el retard en les feines del camp. En aquest sentit, la poda de les redoltes a les parades de vinya són un bon exemple dels treballs, que en aquest moment de l'any i amb una climatologia habitual estarien finalitzats. Els bancals entollats i alguns camins impracticables per l'excés de pluges, que els han malmès, han provocat que els pagesos no hi puguin accedir.

Retard en els treballs del camp

El president de la cooperativa de Barberà, Josep Maria Calbet, comentava ahir que els camps estan «saturats d'aigua», i els camins cada vegada «més degradats». El difícil accés als bancals i parades ha estat la tònica dels darrers mesos. A Prades, on s'acumulen vuit nevades, es retardarà la sembra de la patata de la indicació geogràfica protegida (IGP), que es fa a principis d'abril. «No es podrà entrar als camps», s'assenyalava des de la IGP, on ja tenen coll avall que hauran de retardar el període de la sembra. L'efecte beneficiós que es va atribuir a les primeres nevades, que van oxigenar i assaonar els camps, té ara una vessant negativa amb el retard dels treballs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU
SOCIETAT

La zona ampliada de Water World, Tornado Land, a punt per a la temporada

lloret de mar
GIRONA

Desenes de famílies enganyades en un viatge a Eurodisney París

GIRONA

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA