Societat

L’Aquelarre cremarà més pólvora que mai

La gran festa del foc de Cervera augmenta l’espectacularitat i potència visual de l’apartat pirotècnic

Cervera està preparada per omplir-se de cultura popular. Fins diumenge, el foc, la música, la màgia i les bruixes envaeixen els carrers de la vila en una nova edició de l’Aquelarre, una gran festa que any rere any aplega uns 30.000 visitants. A més, en aquesta edició cremarà la quantitat més gran de pólvora de la seva història, ja que la colla de diables de Cervera Carranquers ha augmentat fins a 450 –normalment eren 380– els quilos de pólvora que cremaran durant el cap de setmana. Aquesta major força pirotècnica es concentra, sobretot, en l’apartat de les enceses dels diables, amb l’objectiu d’incrementar-ne l’espectacularitat i la qualitat estètica, afavorint enceses més visuals i amb més potència lumínica. Així, se sumen 80 nous sortidors en les diferents enceses que tenen lloc durant la festa, fins a arribar, aquest 2018, a un total de 600 sortidors.

Una de les novetats d’enguany i acte principal recau també en l’espectacle infernal de demà, que inclou per primer cop l’antagonista del foc, l’aigua, ja que l’eix temàtic d’aquest any és la llegenda de l’Atlàntida. Dissenyat per Alea Teatre i dirigit pel cerverí Albert Parra, inclou també cercaviles, el Ball de la Polla, l’Encesa de la Universitat, la Invocació del Mascle Cabró, l’Escorreguda final i el Foqueral. De la llarga programació tampoc es pot deixar perdre una visita a la Fira del Gran Boc, consolidada com una de les mostres esotèriques i alternatives més importants i grans del sud d’Europa, o l’Aquelarret, l’apartat familiar de l’Aquelarre, que aquest any tindrà com a activitat destacada la presentació dels gegants infantils. La part musical del festival, “la més bèstia de la història de la festa”, segons el regidor d’Aquelarre, Marc Llorens, tindrà sis escenaris i una desena d’actuacions d’estils variats.

Programació musical de luxe

Redacció

Un any més, l’Aquelarre aposta per donar una identitat pròpia a la programació musical i presenta com a caps de cartell Doctor Prats, Roba Estesa, Ebri Knight, Ítaca Band, Pastorets Rock, The Pink Goats i l’actuació exclusiva de la Companyia Elèctrica Dharma, que reapareix als escenaris a Cervera. Com és habitual, tots els concerts són gratuïts i tenen lloc en emplaçaments tradicionals de la festa, com ara la plaça Pius XII, la de Cal Racó i la plaça Major (www.aquelarre.cat).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

16,8 milions per al ressegellat de l’abocador de Can Planas de Cerdanyola

cerdanyola

Troben un duc electrocutat en una línia elèctrica entre Palamós i Calonge

palamós / calonge

Estudiants d’FP ideen la campanya publicitària de les festes dels barris

L'Hospitalet de Llobregat
Societat

La seu definitiva de la Barnahus de l’Alt Pirineu i Aran es farà a la Seu d’Urgell

Seu d’Urgell
Medi Ambient

Prova pilot al Port Olímpic per fomentar la biodiversitat del fons marí

Barcelona
societat

El govern atorga 650.000 euros a La Bressola per promoure el català a la Catalunya del Nord

barcelona
laboral

Denuncien Llansà SA a Inspecció de Treball per vulnerar el dret a la vaga

llançà
URBANISME

Adif comença les obres del pas sota la via del tren a Santa Susanna que també beneficiarà Pineda

SANTA SUSANNA

Cafès Cornellà i Zoetis guanyen els IV premis Josep Pallach

palafrugell