barcelona

Militants del PSC demanen llibertat de vot per poder dir «sí» a la iniciativa antitaurina

Un grup de militants del PSC han signat un manifest en què es reclama llibertat de vot per als diputats socialistes a l'hora de votar al Parlament la iniciativa legislativa popular (ILP) antitaurina que s'està debatent a la cambra catalana. «Socialistes per l'abolició de les curses de braus» és com es titula el manifest impulsat per militants socialistes, que s'ha penjat en una pàgina web impulsada per Carles Marco, regidor socialista a Sant Cebrià de Vallalta (Maresme). A la pàgina web ja s'han registrat 194 militants. El secretari d'organització del PSC, José Zaragoza, ha descartat, però, donar llibertat de vot, ja que creu necessari que el grup parlamentari tingui una «posició comuna» en aquesta qüestió. Així, Zaragoza ha precisat que el PSC fixarà «col·lectivament la decisió majoritària».

El manifest impulsat per militants socialistes subratlla la feina feta pels organitzadors de la ILP, la qual va tenir el suport d'«un bon grapat d'afiliats del PSC». Per aquest motiu reclamen a la direcció del partit que tingui en compte la seva posició a favor de l'abolició de les curses de braus, que consideren «majoritària a la societat catalana». «No sabem si els partidaris de l'abolició som majoria o minoria dins del partit, però sí que estem segurs que són molts els afiliats que estan a favor d'aquesta opció», subratlla el manifest.«Mai s'ha debatut quina ha de ser la posició del partit vers aquest espectacle», recorda el text. En aquest sentit, puntualitzen que la llibertat de vot és necessària «per coherència amb les diferents sensibilitats dins del partit». A més de reclamar la llibertat de vot, aquest grup de militants socialistes també es mostren partidaris de «la recerca d'un consens amb altres grups parlamentaris per obtenir un resultat favorable a la prohibició i satisfactori per als impulsors de la ILP».Bo i respectant la «pluralitat d'opinions», Zaragoza no va deixar lloc a dubtes: «Al final es pren una posició», va precisar, i va deixar clar que un grup parlamentari té «l'obligació de definir-se». Zaragoza va puntualitzar que, una vegada començada la tramitació parlamentària, cal que el grup parlamentari tingui «posicions pròpies».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
urbanisme

La Rambla encara la fase de reforma més complexa pel que fa a mobilitat

Barcelona
turisme

30.000 persones a les jornades de portes obertes del Port de Barcelona

Barcelona
estats units

Augmenten a 15 els morts per tempestes i tornados als EUA

barcelona
societat

El TS estima un recurs de l’Ajuntament de Barcelona contra l’anul·lació de la taxa d’escombraries del 2020

Barcelona
tribunals

El judici per la violació d’Igualada se celebrarà del 17 al 21 de juny

Igualada
sequera

Els embassaments de Ter-Llobregat doblen reserves i superen el 30%

barcelona

Darrera fase per retirar els bloc de formigó de l’antiga Bosser

SABADELL
ADMINISTRACIONS

La ciutadania podrà fiscalitzar per primer cop la feina del govern de Pineda

PINEDA DE MAR
societat

Absolt l’acusat que s’enfrontava a 6 anys de presó per violar una dona

Olot