Escolars a casa i problemes viaris a les comarques de Lleida

La nevada obliga a tallar l'eix transversal i es restringeix el pas de camions a l'A-2 a Tàrrega i l'AP-2

El temporal de neu ha obligat a quedar-se a casa centenars de nens pel mal estat de les carreteres. A la demarcació de Lleida el transport escolar s'ha suspès en la seva totalitat a les comarques de la Cerdanya, Pallars Jussà, l'Alta Ribagorça, l'Alt Urgell i la Segarra. A l'Urgell s'han suspès les 15 rutes afectant a 437 nens; a la comarca de la Noguera, quatre línies afectant a més del 50% de les existents, un total de 370 nens. Al Pallars Sobirà, s'han suspès més del 90% de les rutes escolars i a les Garrigues 7 línies afectant a 132 escolars i a l'Alt Camp 8 rutes i 183 alumnes s'han quedat sense classe. Les escoles de les Pobles i el Pla de Manlleu no han pogut obrir.

A les estacions d'esquí del Pirineu han caigut entre 30 i 40 centímetres de neu nova. Estan totes obertes però es necessita cadenes per accedir en alguna d'elles, com és el cas de Port Ainé o Espot.

L'eix transversal, tallat

El temporal també ha obligat a restringir des d'abans de tres quarts de cinc de la matinada el trànsit de vehicles de tercera categoria a l'autopista AP-2, entre Lleida i l'Albornar (Baix Penedès), en ambdós sentits de la marxa per la presència de neu i gel a la calçada, segons el Servei Català del Trànsit. Els Mossos d'Esquadra informaven els camioners que volien entrar a l'autopista a Lleida que s'han vist obligats a donar mitja volta i buscar la possibilitat d'arribar a destí per un altre itinerari menys afectat.

A l'autovia A-2, els Mossos també obligaven durant tot el dia els camioners a aturar-se i esperar que el temporal millori aparcats en els polígons de la població. L'A-2 entre Cervera i Igualada ha presentat molts problemes a causa de la nevada.

A la tarda, la nevada ha obligat a suspendre finalment el trànsit entre Cervera i Girona a la C-25, l'eix transversal.

La neu ha emblanquinat el paisatge de les comarques del Pirineus i, a la plana, bona part de les Garrigues, l'Urgell, la Segarra, part del Pla d'Urgell, la Noguera i alguns municipis del Segrià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Alumnes d’escoles i instituts faran de periodistes per un dia a la UAB

Cerdanyola del Vallès
agricultura

Els vinyataires fora de DO s’organitzen

barcelona

Tretze companyies actuaran enguany al Festival Internacional de Titelles

Gavà

Primer seminari català sobre Arxius i Turisme

lloret de mar
SOCIETAT

La Policia Local de Vilanova i la Geltrú crea una unitat contra l’incivisme

vilanova i la geltrú
SEGURETAT

Col·locaran 575 sensors de risc químic a l’entorn petroquímic de Tarragona

TARRAGONA

L’oposició força un ple per tractar les suposades irregularitats d’un regidor

lloret de mar

Portbou suspèn el pagament de factures a Endesa després d’un tall elèctric al municipi

PORTBOU

Llum verda a les connexions de la C-65 amb el futur Hospital Trueta

girona