Societat

Els familiars de la nena assassinada a Vilanova neguen que entrés per voluntat pròpia al pis del sospitós

Els pares i els avis de la menor rebaten la versió de l’acusat, que va assegurar que se l’havia trobat a casa

Un testimoni relata que el presumpte agressor li va manifestar que li agradaven les noies orientals

Els pares i els avis de la nena de 13 anys assassinada a principis de juny a Vilanova i la Geltrú presumptament a mans d’un veí dels segons han negat davant la jutge que la menor hagués pogut entrar per iniciativa pròpia a casa del suposat agressor.

Els familiars directes de la nena, citats aquest dilluns com a testimonis, han rebatut així el relat que l’acusat va fer ara fa deu dies davant la magistrada. El sospitós va defensar que es va trobar la menor dins de casa i la va agredir pensant-se que era un lladre que el volia atacar. L’advocat de la família, Juan Carlos Zayas, ha remarcat que la possibilitat que piqués o entrés a casa el veí és pràcticament inexistent”.

Després de més de nou hores de declaracions, Zayas ha relatat com els pares i els avis de la menor –havia de comparèixer el germà però finalment s’ha suspès el seu testimoni– han insistit davant la jutge en negar que la nena hagués entrat pel seu propi peu dins el pis on va aparèixer morta el vespre del 4 de juny. Els quatre familiars directes han explicat que la nena estava a casa els avis i va baixar les escales en direcció el portal perquè allà l’esperava el seu pare, però que mai va arribar a sortir de l’edifici.

Si bé l’acusat va assegurar fa dues setmanes que la nena va entrar al seu pis per iniciativa pròpia en trobar-se la porta oberta, tant els pares com els avis ho han negat en rodó. “La nena no tenia cap relació amb aquest veí ni amb al seva família, ni havia estat a casa seva ni tenia per costum picar en aquella porta i molt menys entrar a casa d’aquest o qualsevol altre veí”, ha resumit l’advocat Juan Carlos Zayas.

També ha estat citat com a testimoni un veí de l’edifici que es va creuar amb l’acusat poques hores després de la mort de la menor, abans que aparegués el cadàver. Fonts judicials han explicat que l’home ha dit davant la jutge que va veure sortir el sospitós amb dues bosses de brossa grans, fet que porta l’acusació a sospitar que “s’estava desfent d’algun objecte relacionat amb els fets que acabava de cometre”.

Les mateixes fonts no descarten que llencés roba amb possibles restes de semen per evitar rastres d’una agressió amb motivació sexual. Al seu torn, la defensa de l’acusat admet que existeix el “risc” que s’hagin destruït proves però sosté que les bosses contenien roba que l’home va utilitzar per eixugar el terra després d’haver mort la nena, “enmig d’una situació de nervis i desesperació”.

“El relat del testimoni encaixa amb el que va explicar l’acusat, quan va dir que va agafar roba per eixugar l’habitació i va sortir de casa per anar a llençar-ho i anar fins la comissaria, la qual va ser incapaç de trobar degut al seu estat nerviós”, ha apuntat l’advocat de l’acusat, Àlex Zaragüeta.

Predilecció per les orientals

Aquest dilluns també ha declarat davant la jutge un exalumne que el presumpte agressor havia tingut en un curs de cuina.

Segons els advocats, el testimoni ha dit que tenia una bona relació amb el sospitós del crim, del qual li havia cridat l’atenció que “tenia canvis d’humor molt sobtats”. També ha apuntat que havia observat com consumia cervesa en gran quantitat. L’home ha explicat que l’acusat li havia manifestat que tenia predilecció per les noies de faccions orientals. L’acusació vincula aquestes afirmacions al fet que la nena morta era de procedència xinesa.

El Jutjat d’Instrucció número 8 de Vilanova ha pres declaració a un agent de la Policia Local que va dur l’arrestat fins la comissaria i a dos tècnics del SEM (Servei Emergències Mèdiques) que van assistir-lo en seu policial.

El primer, segons fonts judicials, ha relatat que l’acusat va explicar que s’havia trobat la nena dins de casa. Pel que fa als membres del SEM, però, els advocats han reproduït la seva declaració explicant versions contradictòries.

Segons el lletrat de la família, els dos tècnics han negat que l’acusat mostrés símptomes d’haver consumit drogues o alcohol. Per contra, l’advocat de l’acusat ha assegurat que els dos testimonis han afegit que l’home tenia “les pupil·les dilatades, la boca pastosa i una actitud molt absent i decaiguda”. Zaragüeta ha insistit que els testimonis “no s’han mullat” sobre aquesta qüestió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT