Societat

Sant Miquel des de 360º

Des del cim, hi ha unes vistes privilegiades de la plana de l’Onyar i el Ter, de les Gavarres, la Costa Brava i els Pirineus

Una mirada amplíssima a vol d’ocell per contemplar el puig d’Arques, el Montgrí, els Àngels, Rocacorba, les Medes o els Pirineus. Aquesta panoràmica de 360º que permet divisar gran part del territori gironí és un dels múltiples atractius de l’excursió al castell de Sant Miquel, emplaçat al límit entre els termes de Girona i Celrà. A part de gaudir del recorregut fins dalt passant per les pistes forestals principals o enllaçant corriols, una de les recompenses de la pujada és sens dubte el paisatge que s’observa des del mirador que hi ha en una de les torres. Algunes de les rutes per arribar-hi tenen com a punt de partida el Barri Vell de Girona o el nucli urbà de Celrà. Des de la capital gironina, el trajecte més freqüentat transcorre per la vall de Sant Daniel. Si s’emprèn el camí sortint de la plaça de Sant Pere de Galligants i es torna al mateix punt, l’itinerari és de 9,6 km (entre anada i tornada). Durant el trajecte, alguns dels llocs de pas són el pont del Bisbe, el monestir de Sant Daniel i l’antiga fàbrica d’en Saguer; es creua la riera de Campdorà i, més endavant, es pot veure l’escultura Girona, llindar d’Europa. Des de Celrà, una de les moltes opcions és iniciar la ruta a l’encreuament entre el carrer Jacint Verdaguer i el del Congost. A prop d’aquí hi ha un cartell que indica que la distància fins al castell és de 3,4 km. El camí enfila cap amunt passant per la casa de turisme rural de Cal Rei Vinyes i per un surolí monumental. Dalt del puig de Sant Miquel es troba el conjunt arquitectònic, les restes més antigues del qual daten de l’època medieval. Corresponen a una ermita, a una possible torre de guaita i a un tram de muralla. L’ermita, d’estil gòtic, estava dedicada a sant Miquel i va ser construïda a mitjans del segle XV. El 1848, les restes de l’ermita van ser reaprofitades per bastir-hi dues torres de telegrafia òptica. Es puja a una d’elles per una escala de cargol i a la part superior hi ha el mirador. Molt a prop del conjunt patrimonial es pot descansar en una àrea de pícnic, on hi ha cartells que informen del temps que es tarda a arribar-hi des de diferents indrets: 47 minuts des de Celrà, 1 hora i 57 minuts des de Juià, 2 hores i 56 minuts si es prové de Quart o 55 minuts des del Barri Vell de Girona.

Interès natural

El castell de Sant Miquel, a 385 metres d’altitud, es troba dins l’Espai d’Interès Natural de les Gavarres. En moltes de les rutes per arribar-hi, es passa pel costat de masies i conreus i pel mig de boscos on predominen les alzines. El castell està al cim del puig de Sant Miquel. Va pertànyer a Celrà fins al 1974 i després va passar a Girona. Ara s’estan duent a terme els tràmits perquè el castell sigui compartit entre els dos municipis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA