Societat

Les Creus de Sant Jordi del Govern a l’exili

Proactiva Open Arms, la Fundació Alzheimer Catalunya i Lucía Caram entre els guardonats

El president Puigdemont i els consellers exiliats consideren que les circumstàncies que viu el país fan especialment necessari aquest reconeixement

El Govern a l’exili ha proposat atorgar la Creu de Sant Jordi a 18 persones i 18 entitats que s’han destacat per la promoció i cura de la identitat de Catalunya en el pla cívic i cultural. El president Puigdemont i els consellers exiliats consideren que “és especialment necessari aquest reconeixement en el context de regressió democràtica i de drets fonamentals que viu el país”. Entre els guardonats d’enguany destaquen entitats com Proactiva Open Arms, la Fundació Alzheimer Catalunya, l’Associació de Bombers Voluntaris de la Generalitat a Puigcerdà o el Cercle Filatèlic i Numismàtic de Ripoll, a banda de personalitats com la monja dominica Lucía Caram, l’historiador i president de la Comissió per la Dignitat Josep Cruanyes, l’activista cultural Nemesi Solà o la professora Victòria Almuni. Les Creus de Sant Jordi es van crear l’any 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que han prestat serveis destacats al país i les persones, i representa el màxim reconeixement per part de la Generalitat.

Les altres personalitats que el Govern a l’exili proposa per a les Creus de Sant Jordi són Eduard Admetlla, Francesc (Xicu) Anoro Zuferri, Tomàs Barris Ballestí, Lourdes Benería Farré, els Germans Joan i Martí Castells Badia, M. Assumpció Malagarriga Rovira, Santiago Marré Burcet, Carme Mayol Fernández, Leonora Milà Romeu, Pepita Pardell Terrade, Josep M. Roset Camps, Jordi Sierra Fabra, Roser Vernet Anguera i Joan Viñas Salas. Pel que fa a les entitats, aquestes són l’Associació Societat Coral “El Vallès”, de Ripollet; l’Ateneu de Sant Just Desvern; el Casal Societat La Principal, de Vilafranca del Penedès; la Cooperativa La Colmena, de Santa Coloma de Gramenet; el Cor Claverià l’Aliança, de Lliçà d’Amunt; Marduix, de Sant Esteve de Palautordera; Nits Musicals de Guardiola de Berguedà; l’Orfeó Reusenc; l’Orfeó Sarrienc, Barcelona; la Reial Societat Arqueològica Tarraconense, Tarragona; la Societat Casino “la Unió”, de Vidreres; la Societat Cultural i Recreativa “La Cumprativa”, de Llorenç del Penedès; la Societat Recreativa El Centre, també de Llorenç del Penedès; i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES