Societat

Societat

Kan Bici de Galliners, punt final

L’ocupació de can Visir es va acabar ahir, quan representants judicials i els Mossos van fer fora l’home que hi vivia des de feia cinc anys i mig

Van haver de forçar l’entrada, però no hi va haver incidents

L’habitant de la casa i un home que li donava suport van ser desallotjats ahir al matí de can Visir de Galliners, ocupada il·legalment des de feia cinc anys i mig i rebatejada amb el nom de Kan Bici. S’havia anunciat un esmorzar popular per mostrar resistència a l’expulsió, però al marge de l’esmentat company de l’interior de la casa i d’un noi que els esperava a fora, no es va notar cap demostració de suport a l’ocupa. Pels volts de les onze, tots tres van acabar de carregar una furgoneta amb les seves pertinences, mentre els observaven dos representants judicials, quatre agents dels Mossos, el propietari de la casa, el fill d’aquest últim i uns homes que els acompanyaven. Els darrers dies –va explicar un veí– ja havien començat a traslladar material. “De moment me’n vaig a casa d’un amic”, ens va explicar el darrer habitant de can Visir, que abans ja havia ocupat una altra casa, a Sant Marçal de Quarantella.

L’expulsió estava anunciada per a les deu. L’amo i els seus acompanyants, així com la comitiva judicial van arribar puntuals, però no van dirigir-se a la casa fins que no van arribar dos agents de policia, als quals s’afegirien més tard dos més. Per uns moments va semblar que el desallotjament seria problemàtic, ja que els de l’interior es van negar a obrir la porta. Descartada una entrada a les bones, els homes que acompanyaven l’amo –supervisats pels Mossos i els funcionaris judicials– van forçar una porta del darrere i van accedir finalment a la casa. Al cap de pocs minuts van retirar les pancartes reivindicatives penjades a la façana i van començar a canviar els panys i a instal·lar una alarma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES