Societat

GEORGINA OLAVARRIETA

IMPULSORA DE LA PRIMERA EDICIÓ D’UNA RUTA DEL VI AMB COTXES ANTICS PER L’EMPORDÀ

“Com a gurus del temps lliure, volem impulsar activitats de sociabilització”

Georgina Olavarrieta i la seva sòcia Bojana Buzakovic han creat Apunts Empordà, una plataforma des de la qual volen organitzar activitats de lleure “diferents i divertides”

Georgina Olavarrieta és, juntament amb la seva sòcia Bojana Buzakovic, la impulsora d’Apunts Empordà, una iniciativa empresarial que pretén comercialitzar propostes de lleure en format de paquet d’activitats o caps de setmana, que defineixen com a experiències diferents i divertides. Per això es defineixen totes dues com a “gurus del temps lliure”. Una de les primeres experiències que treuen al mercat, per a aquest proper 27 de maig, és una Ruta del Vi amb Cotxes Antics per l’Empordà.

Què significa definir-se com a “gurus del temps lliure”?
És el lema que hem triat, perquè el que volem és fomentar la sociabilitat de la gent i fer-ho proposant activitats de lleure diferents, divertides, inhabituals. Són activitats que ens interessen a nosaltres i que volem compartir. Hi hem estat pensant molt de temps i hem creat Apunts Empordà, el nom del nostre portal web, amb el subtítol “Gurus del temps lliure”.
La gent necessita que l’ajudin a practicar la sociabilitat?
El que constatem és que la gent quan va al restaurant es passa tota l’estona mirant el mòbil; quan la gent surt fa sempre les mateixes activitats, anar al cinema o al teatre, o fins i tot, si va a fer barranquisme, el més habitual és que vagi a fer-ho entre un grup d’amics, però no fa gaires intercanvis amb altres persones. És en aquest sentit que parlem de promoure la sociabilitat entre les persones, proposant descobrir activitats diferents i divertides compartint-les amb més gent.
Alguns exemples, d’aquestes propostes?
Doncs un taller en què combinarem un tast de vins i les explicacions d’un enòleg sobre els seus vins (en aquest cas serà el celler Arché Pagès) i tot plegat associat amb una iniciació a la pintura amb vi. També tenim pensades una sèrie de propostes, com ara un taller de dansa afroempordanesa, i estem preparant un viatge a l’Estat francès, a Bretanya i Normandia. Serà un viatge guiat, de descoberta de nous paisatges i tradicions, però que també ens permetrà experimentar les energies tel·lúriques que són presents en aquells paratges. Són algunes de les experiències que volem promocionar, experiències inhabituals que ens interessen tant a mi com a la Bojana i que creiem que poden atreure gent que busca experiències lúdiques diferents.
I la primera serà una Ruta del Vi amb Cotxes Antics per l’Empordà?
Sí, aquesta serà la nostra primera experiència que difonem de cara al públic. Serà el 27 de maig, amb un màxim de cinquanta cotxes; ara mateix en tenim una quinzena d’inscrits.
Com va néixer aquesta iniciativa i com està previst que es desenvolupi?
El punt de partida és la idea que l’Albera i els seus pobles són encara una zona en part desconeguda i amb poblets una mica perduts, en tot cas per a un sector de gent. La proposta és descobrir aquest territori visitant cellers i fer-ho més divertit fent la ruta amb cotxes antics. Durarà un dia, passarem per pobles com Vilamaniscle, Rabós, Sant Climent Sescebes, Cantallops, Agullana, Capmany, Espolla, Garriguella, i acabarem a Peralada amb una nit de gala, sopar i música.
No temeu que us retreguin que en aquesta experiència associeu vi i conducció?
És precisament una ruta per fer molt a poc a poc, amb moltes parades. A cada poble passarà alguna cosa, un petit esdeveniment, com ara un esmorzar de pagès o una actuació musical, una visita en un celler o un tastet... Durant tota la ruta els participants estaran totalment sota el control de l’organització. Volem que sigui una experiència diferent per als participants però també un espectacle, per la imatge que representarà el pas d’aquests cotxes que circularan per tots els pobles.
A qui va dirigida aquesta primera experiència?
En aquest cas apuntem a un públic que defuig el típic turisme de sol i platja, que busca activitats ludicoturístiques de qualitat. Ens hem adreçat a clubs de cotxes antics que ens han facilitat contactes, però la inscripció està oberta a tothom, amb l’única condició de participar-hi amb cotxes clàssics, que tinguin més de 25 anys.
Significa que la proposta està pensada per a un públic amb un poder adquisitiu alt?
Per a aquesta experiència en concret, es pot dir que és així. Els preus de participació són de 180 euros per cotxe amb una persona i de 120 euros per cada acompanyant suplementari. També hi ha la possibilitat de fer la ruta sense tenir cotxe: per a qui ho vulgui li posem a disposició un cotxe amb xòfer per fer la ruta, per 450 euros per a dues persones. És evident que això té un cost. És una experiència diferent, en la qual tot està organitzat, i entenem que això té un preu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat