Societat

Es dispara la venda de roses grogues per Sant Jordi

Mercabarna calcula que se’n comercialitzaran 700.000 unitats, un 10% del total

Es vendran un 20% més de flors

La tradicional rosa vermella continuarà sent la protagonista indiscutible de la diada de Sant Jordi, però enguany la situació política que es viu al país deixarà petjada i la previsió és que es dispari la venda de roses grogues com a símbol de solidaritat amb els presos polítics. Es calcula que es vendran més de set milions de roses –un 20% més que l’any passat–, de les quals un 85% seran vermelles. Les grogues se situaran en el segon lloc del rànquing, amb un 10% del total de vendes, és a dir, 700.000 unitats. Això implica un augment important respecte a altres anys, en què la xifra se situava entre el 2 i el 3%.

Aquestes són les previsions que van presentar ahir els majoristes de Mercabarna-flor, que van indicar que moltes persones compraran la rosa vermella i també una de groga, de manera que la primera no es veurà penalitzada. És, de fet, la proposta que va fer Òmnium Cultural , després de matisar la seva crida inicial a regalar roses grogues per Sant Jordi. No només el color de la flor, però, evidenciarà que la d’enguany és una diada diferent. La venda d’ornaments i complements de color groc també ha augmentat, especialment les cintes i els embolcalls.

La rosa groga és una flor d’importació, i les varietats que es comercialitzaran procedeixen de Colòmbia, Holanda i l’Equador. Pel que fa a la vermella, hi haurà les varietats de procedència catalana, però les més venudes arriben de Colòmbia, l’Equador i Holanda. Els preus seran semblants als de l’any passat i es podran trobar roses a partir de 4 euros, depenent de la qualitat de la flor, la llargada de la tija o la seva presentació. D’altra banda, es consolida la tendència dels embolcalls ecològics, com ara les paperines de cartró, els papers reforçats, la fusta i els suports de ferro.

La bona previsió de vendes d’aquest any és deguda al fet que Sant Jordi cau en dia laborable. Això fa que la demanda de roses augmenti en general, també en el cas de les empreses que les regalen als treballadors. En els últims anys, a més, ha crescut l’adquisició de roses per part de l’hostaleria i la restauració –que les regalen als clients– i a això cal sumar-hi, segons Mercabarna, la progressiva recuperació econòmica que hi ha en alguns sectors.

LA XIFRA

7
milions
de roses són les que es preveuen vendre aquesta diada de Sant Jordi, un 20% més que l’any passat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA
SOCIETAT

L’electricitat, el gas i aigua, els serveis amb més reclamacions al Vallès Oriental

GRANOLLERS
estats units

El vaixell que va fer caure el pont té 56 contenidors amb materials perillosos

barcelona