En Pau ja ha tornat a casa

El pare de Riells que tenia el fill de quatre anys retingut a Mèxic des de la mort de la mare marxa del país amb el nen i arriba a Catalunya després d'agafar quatre avions i un autocar

En Pau ja ha tornat a casa. Finalment el cas del pare de Riells i Viabrea que lluitava per la custòdia del seu fill, a qui no podia portar a Catalunya perquè estava retingut a Mèxic d'ençà de la mort de la seva mare, ha arribat a la seva fi. El pare, Rafael Uriol, veient que després de mig any de processos judicials la situació es tornava a complicar i podria fins i tot perdre la pàtria potestat, va decidir marxar de Mèxic amb el seu fill i tornar a Catalunya, objectiu que va aconseguir després d'agafar quatre avions i un autocar.

El cas es remunta a més de mig any enrere. En Pau és un nen de quatre anys, que en morir la seva mare a Mèxic va ser retingut per la seva família materna, que és d'allà. El seu pare, resident a Riells i carter de Sant Celoni, va viatjar fa mig any fins a Mèxic, on s'ha estat fins ara. Allà va començar tot un periple judicial, i fins i tot fa poc havia aconseguit la custòdia provisional d'en Pau, però ara semblava que la cosa podia canviar.

La setmana passada la situació es va complicar, explica Uriol, que ara veia com el tribunal i els assistents socials anaven «a favor de l'àvia materna». «L'ambient no era gaire bo i em van aconsellar que fugís», reconeix. No va ser un «dit i fet», sinó que Uriol s'ho va pensar molt, però finalment dijous a la nit va agafar un avió des de Ciutat de Mèxic fins a la regió de Chiapas, des d'on van creuar la frontera amb Guatemala. Després de cinc hores d'autocar van arribar a la capital, on, després de passar la nit a l'aeroport, van agafar un vol fins a Panamà. De Panamà a Madrid, i de Madrid fins a l'aeroport del Prat, on diumenge pare i fill van ser rebuts per familiars i amics amb pancartes i felicitacions.

Uriol explica que hagués preferit una altre sortida al seu cas. «Jo tenia la raó, era la víctima, perquè tenia tots els papers demostrant que era el pare», afirma Uriol, que per aquest motiu volia «sortir per la porta gran». «El poble de Riells i el govern espanyol em donaven suport», remarca. Per això aquesta sortida, fugir del país, no era l'opció desitjada, però ha arribat un moment que no ha tingut cap altre remei.

Uriol no té por que ara la justícia mexicana o la família materna intentin alguna cosa en contra seva, ja que té la seguretat de no haver fet res mal fet, ja que ell, remarca, és el pare d'en Pau.

Celebracions de benvinguda

Durant els propers dies se celebraran a Riells diversos actes per donar la benvinguda a en Pau i el seu pare. Tot i que encara no s'ha concretat res, divendres o dissabte amb el concurs de disfresses infantil del carnaval es podria aprofitar per donar la benvinguda a en Pau. A part d'aquests actes també se'n podria fer un d'específic.

Durant aquests mesos Riells s'ha bolcat en favor del pare d'en Pau, amb la campanya Pau, torna a casa. S'han fet nombrosos actes, el més multitudinari el 6 de desembre de l'any passat, quan la plaça del Mercat de Riells es va omplir en una jornada molt especial de suport que va aplegar tota mena d'activitats, com els gegants de Gualba i els capgrossos de la Batllòria, o la música d'un esbart dansaire, així com diversos tallers infantils i actuacions de pallassos i titelles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Prop de 200 persones, a la III Jornada Gironina de Recerca per Residents

girona
SOCIETAT

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot
sequera

Dessaladores privades sense limitació i piscines com a refugi climàtic

barcelona

Salut i Ajuntament acceleren tràmits per fer els nous equipaments sanitaris

TERRASSA
medi ambient

Reus engega una prova pilot amb contenidors intel·ligents

REUS

Alta participació a la I Jornada d’Integració Social i Sanitària del Ripollès

ripoll