Societat

Centre diürn a Cassà per atendre infants i famílies

S’hi ofereix atenció personalitzada i treball en equip en l’àmbit socioeducatiu

Dona servei a vint menors

Cassà de la Selva disposa des del febrer d’un centre diürn obert situat al primer pis del casal de jubilats, on s’han adaptat unes sales per oferir servei a vint infants de P5 fins a sisè de primària amb necessitats socioeducatives, així com a les seves famílies. S’hi programen activitats de dilluns a divendres, entre les 17 i les 20 h. Un dels objectius principals és proporcionar eines i habilitats personals als usuaris (entre els quals hi ha famílies amb pocs recursos). Els nens i les nenes hi poden fer activitats extraescolars, així com reforç acadèmic. L’Ajuntament va informar ahir que aquesta prestació s’aborda des d’una perspectiva triple: prestar atenció individualitzada, especialment en els casos amb un factor de risc més agreujat; realitzar activitats en equip, a través de l’educació en el lleure i l’esport, i, en tercer lloc, treballar amb la família per aconseguir la seva implicació en els processos educatius.

La regidora d’Educació i Serveis Socials de Cassà, Eva Sàez, destaca que “tota la feina que es fa en el centre diürn obert té continuïtat en la resta de serveis sociolaborals de què disposa el municipi adreçats als adolescents, com per exemple Reactiva’t i Porta d’Accés”, que guien els joves a continuar estudiant o els orienta per trobar una feina. Els professionals d’aquest centre obert treballen de forma coordinada amb els serveis socials, que són els que deriven els infants al nou servei. El treball personalitzat amb cada menor també es planifica conjuntament amb les escoles i les entitats locals, que ajuden a afavorir la integració social. El centre diürn obert és finançat per la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal del Gironès i l’Ajuntament. A banda, s’han duplicat el nombre de places ofertes al servei de reforç escolar, el CREC, finançat pel consistori de Cassà (actualment, se’n beneficien 80 alumnes). Aquestes iniciatives formen part del pla d’accions de Cassà, poble educador.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oncolliga celebra aquest diumenge una nova masterclass de ioga benèfica

girona
SOCIETAT

Desconvocada la vaga a presons després de tancar un acord amb Justícia

Barcelona
BLANES

El consistori desencalla la construcció d’un hotel al Passeig de S’Abanell

BLANES
societat

Detingut ‘in fraganti’ un home acusat de vuit robatoris amb força en vehicles

blanes
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona