Societat

Societat

Futbol sense ningú fora de joc

Un centenar de futbolistes amb diferents graus de discapacitat intel·lectual participen en el primer torneig de les comarques gironines, a Fontcoberta

Els equips amb més anys de dedicació es van enfrontar amb el flamant Girona Genuine, que s’ha estrenat enguany a la lliga estatal

El primer Torneig de Futbol per a la Integració Social va fer bullir d’activitat, ahir al matí, el camp de futbol municipal de Fontcoberta, amb prop d’un centenar de jugadors amb diferents graus de discapacitat intel·lectual provinents d’arreu de les comarques gironines. La iniciativa ha arrencat en paral·lel a la primera temporada d’activitat del Girona FC Genuine, que competeix amb altres equips apadrinats per clubs de primera i segona divisió de l’LFP estatal en la lliga Genuine, de futbolistes amb limitacions que afecten l’intel·lecte.

Un dels al·licients per als equips, precisament, era enfrontar-se als tres equips del Girona FC que van participar en el torneig. El seu impulsor, Jordi Sucarrats, tècnic primer en la Fundació Noguera i actual entrenador del Girona Genuine, explicava que havien apostat per Fontcoberta perquè ell mateix també juga a l’equip del poble i el municipi els va cedir l’ús de les instal·lacions.

Pel que fa als altres participants, hi van ser presents el Club Atletisme Garrotxa, el MAP de Sant Joan de les Abadesses (2 equips), Junts i Endavant de Banyoles, la Fundació Dofí i Altem, de Figueres (2 equips) i la Fundació Ramon Noguera, de Girona. Tots competeixen de manera regular en una lligueta de futbol sala: “L’anomenem La millor lliga del món i ens trobem un o dos cops al mes en diferents poblacions”, de manera itinerant. “El primer objectiu és passar-ho genial” fent esport, afirma Sucarrats, però hi ha alguns jugadors força experimentats, ja que “la majoria s’hi dediquen des de fa molt de temps”.

El futbol sala és la disciplina més flexible, amb equips petits, fàcils de reunir i menys exigència física. Ahir, però, van haver de fer més quilòmetres, ja que van dividir el terreny de gespa en dos camps de futbol 8. Amb més espais, els equips mixtos van oferir més espectacle de gols, per bé que les curses quilomètriques per la banda també van provocar més d’una enrampada de bessons. Per estalviar forces, van jugar partidets de només vint minuts amb una estona de treva entre matx i matx.

Dues categories

Els diferents equips contrincants es van subdividir en dos nivells. El primer, amb dues sèries triangulars en què els primers van disputar la final i els segons, el tercer i quart lloc. I el segon nivell, amb una lligueta entre tots quatre equips. Pel que fa al Girona Genuine, Sucarrats explicava que l’equip és dotzè en la classificació –després de les dues primeres jornades a Vila-real i Salou– i ara es preparen per a la tercera, que disputaran a Mallorca a l’abril.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona