Societat

Municipal

Fontcoberta torna a activar la seva brigada municipal de voluntaris

Es cuiden de feines de manteniment i neteja d’espais públics que l’Ajuntament no podria assumir pel cost econòmic que suposaria per al poble

La neteja d’un tram de la llera de la riera d’Espolla, a Melianta, ha estat la primera feina d’aquest any de la brigada de voluntaris de Fontcoberta, després d’un parèntesi d’uns mesos. El grup, format per entre deu i vint persones, es va crear a finals del 2013, amb la idea de netejar i mantenir en condicions espais del municipi que poden ser un reclam turístic, tenint en compte que els darrers anys aquest sector ha pres certa notorietat al municipi.

És per això que entre les primeres feines que van assumir hi figura el condicionament d’una ruta senyalitzada per conèixer el patrimoni arquitectònic i natural del municipi (esglésies, cases de pagès, fonts o les cèlebres alzines reclamadores) i l’arranjament de la platja d’Espolla i el seu entorn, l’espai declarat d’interès natural conegut sobretot pels seus triops (uns crustacis molt singulars que neixen a l’estany intermitent d’Espolla). Gràcies a les estassades d’aquesta brigada ara torna a ser visible, per exemple, el brollador de la Mare de Déu de la Font. De la seva banda, la recent neteja de la llera d’Espolla (assessorada pels tècnics de l’ACA), tapada parcialment per les bardisses, ha permès fer visible un patrimoni natural molt valorat.

El menjar i el material

Com que són tasques en què cal força mà d’obra, el seu cost seria prohibitiu per a un ajuntament de recursos limitats com és el cas de Fontcoberta. Els participants –entre els quals sol haver-hi l’alcalde– no cobren res, però el consistori hi posa el menjar i, per descomptat, el material necessari.

LA DATA

2013
és l’any
de creació de la brigada, que ha anat fent feines de manera regular des d’aleshores.

LA XIFRA

20
persones,
a tot estirar, formen el grup de voluntaris de Fontcoberta.

Pensant cada cop més en el turisme

Possiblement, si a Fontcoberta no existís un incipient sector turístic (allotjaments rurals, restaurants, etc.) no hi hauria tant d’interès en el condicionament del patrimoni natural del municipi. D’uns anys cap aquí, a Fontcoberta, com a la majoria de pobles del Pla de l’Estany, s’està posant molta atenció en els visitants. En aquest context, d’aquí a poques setmanes s’estrenarà la ruta a l’entorn de la platja (o clot) d’Espolla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona