Societat

trànsit

afectacions per la nevada

Carreteres tallades per la neu

Trànsit alerta de la presència de gel a la calçada i recomana limitar la velocitat

Aixequen les barreres de la C-16 entre Terrassa i Manresa per la nevada

Matí de molta precaució a la xarxa viària catalana després d’una nit de neu i calamarsada a cotes molt baixes. Concretament, i segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya, la neu ha agafat al Tibidabo i la calamarsa ha acumulat 12 centímetres al litoral de Tarragona. Durant la nit, s’han tallat fins a 10 carreteres i en 11 més s’havia de circular amb cadenes, en llocs on no és habitual . Pels problemes amb la neu, a la nit es van aixecar les barreres de l’autopista C-16 entre Terrassa i Manresa.

Aquest dimarts a primera hora del matí encara hi havia cinc carreteres secundàries tallades a la Catalunya Central i tres on cal circular amb cadenes: la B-122 a Terrassa, la B-500 de Tiana a Mollet, la BP-2121 a la Llacuna, la Bv-1221 a Matadepera i la Bv-4024 de Bagà cap a Coll de Pal. Ara, però, només queda una via tallada. Es tracta de la BV-4024 a Bagà cap al Coll de Pal. En altres quatre carreteres és obligatori l’ús de cadenes. A més, en la C-25, l’Eix Transversal, hi ha restricció per als vehicles de 3a categoria a Caldes de Malavella en sentit Vic/Cervera.

No obstant, segueix l’alerta per neu i gel a la calçada i es recomana limitar la velocitat i no frenar bruscament. Si s’ha de sortir de casa s’aconsella fer servir roba i calçat adequats pel mal temps i la neu .

L’Ajuntament de Barcelona ha activat el Pla d’Emergència Municipal per a Neu i Gel en fase d’alerta per nevades i les brigades municipals per escampar sal i retirar la neu. En total, a Barcelona hi ha 105 contenidors de sal repartits per la ciutat des del principi de l’hivern per a l’ús de veïns i particulars i 655 tones emmagatzemades per a l’ús dels professionals municipals.

De fet, la presència de neu i gel ha provocat que les línies de Bus del Barri 118 i 128 de Barcelona no prestin servei aquest matí, mentre que les 111 i 185 han començat la jornada amb limitacions, segons ha informat Transports Municipals de Barcelona (TMB).

La resta de la xarxa d’autobusos (nova xarxa, convencionals i de proximitat) funciona amb normalitat, així com la xarxa de metro.

D’altra banda, sis rutes de transport escolar s’han vist afectades avui a les comarques d’Osona, el Moianès, la Conca de Barberà i l’Anoia. Aquests problemes de transport han afectat 169 alumnes, dels quals 142 a la Catalunya Central segons ha indicat el departament d’Ensenyament.

A l’Anoia 80 alumnes s’han quedat sense transport després que s’hagin suspès les rutes de la urbanització Pinedes d’Armengol de la Torre de Claramunt a l’Institut de Capellades i des de la mateix urbanització a l’escola Torrescasana de la Torre de Claramunt. A Osona s’han suspès les rutes de Viladrau a l’Institut de Taradell i la de Seva a l’Institut de Taradell, amb afectació a 34 alumnes i al Moianès també s’ha cancel·lat la ruta de transport escolar de l’Estany i Collsuspina fins a l’Institut Moianès, amb 28 alumnes afectats.

A la Conca de Barberà, a la demarcació de Tarragona, altres 27 alumnes també s’han quedat sense transport després que dues rutes s’hagin vist afectades. Són la de Biure, Conesa, les Piles, Santa Coloma de Queralt i la de Santa Coloma de Queralt, Les Piles, Rocafort de Queralt, la Guàrdia dels Prats, Montblanc.

Els alumnes de Santa Coloma i les Piles no han anat a l’institut, mentre la resta s’ha organitzat amb un altre bus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa