Societat

trànsit

afectacions per la nevada

Carreteres tallades per la neu

Trànsit alerta de la presència de gel a la calçada i recomana limitar la velocitat

Aixequen les barreres de la C-16 entre Terrassa i Manresa per la nevada

Matí de molta precaució a la xarxa viària catalana després d’una nit de neu i calamarsada a cotes molt baixes. Concretament, i segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya, la neu ha agafat al Tibidabo i la calamarsa ha acumulat 12 centímetres al litoral de Tarragona. Durant la nit, s’han tallat fins a 10 carreteres i en 11 més s’havia de circular amb cadenes, en llocs on no és habitual . Pels problemes amb la neu, a la nit es van aixecar les barreres de l’autopista C-16 entre Terrassa i Manresa.

Aquest dimarts a primera hora del matí encara hi havia cinc carreteres secundàries tallades a la Catalunya Central i tres on cal circular amb cadenes: la B-122 a Terrassa, la B-500 de Tiana a Mollet, la BP-2121 a la Llacuna, la Bv-1221 a Matadepera i la Bv-4024 de Bagà cap a Coll de Pal. Ara, però, només queda una via tallada. Es tracta de la BV-4024 a Bagà cap al Coll de Pal. En altres quatre carreteres és obligatori l’ús de cadenes. A més, en la C-25, l’Eix Transversal, hi ha restricció per als vehicles de 3a categoria a Caldes de Malavella en sentit Vic/Cervera.

No obstant, segueix l’alerta per neu i gel a la calçada i es recomana limitar la velocitat i no frenar bruscament. Si s’ha de sortir de casa s’aconsella fer servir roba i calçat adequats pel mal temps i la neu .

L’Ajuntament de Barcelona ha activat el Pla d’Emergència Municipal per a Neu i Gel en fase d’alerta per nevades i les brigades municipals per escampar sal i retirar la neu. En total, a Barcelona hi ha 105 contenidors de sal repartits per la ciutat des del principi de l’hivern per a l’ús de veïns i particulars i 655 tones emmagatzemades per a l’ús dels professionals municipals.

De fet, la presència de neu i gel ha provocat que les línies de Bus del Barri 118 i 128 de Barcelona no prestin servei aquest matí, mentre que les 111 i 185 han començat la jornada amb limitacions, segons ha informat Transports Municipals de Barcelona (TMB).

La resta de la xarxa d’autobusos (nova xarxa, convencionals i de proximitat) funciona amb normalitat, així com la xarxa de metro.

D’altra banda, sis rutes de transport escolar s’han vist afectades avui a les comarques d’Osona, el Moianès, la Conca de Barberà i l’Anoia. Aquests problemes de transport han afectat 169 alumnes, dels quals 142 a la Catalunya Central segons ha indicat el departament d’Ensenyament.

A l’Anoia 80 alumnes s’han quedat sense transport després que s’hagin suspès les rutes de la urbanització Pinedes d’Armengol de la Torre de Claramunt a l’Institut de Capellades i des de la mateix urbanització a l’escola Torrescasana de la Torre de Claramunt. A Osona s’han suspès les rutes de Viladrau a l’Institut de Taradell i la de Seva a l’Institut de Taradell, amb afectació a 34 alumnes i al Moianès també s’ha cancel·lat la ruta de transport escolar de l’Estany i Collsuspina fins a l’Institut Moianès, amb 28 alumnes afectats.

A la Conca de Barberà, a la demarcació de Tarragona, altres 27 alumnes també s’han quedat sense transport després que dues rutes s’hagin vist afectades. Són la de Biure, Conesa, les Piles, Santa Coloma de Queralt i la de Santa Coloma de Queralt, Les Piles, Rocafort de Queralt, la Guàrdia dels Prats, Montblanc.

Els alumnes de Santa Coloma i les Piles no han anat a l’institut, mentre la resta s’ha organitzat amb un altre bus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Segueixen les retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp