FESTES DE L'ÓS

Els primers óssos, a Arles de Tec

Arles de Tec és, aquest cap de setmana, el primer dels tres pobles del Vallespir que organitzen festes de l'ós. Els actes començaran divendres amb una conferència dedicada a les festes de l'ós a Europa, amb els exemples concrets de la festa de l'ós a Salcedo, a Galícia, i l'ós del carnaval de Silio, a Grècia. Encara que comparteixin la figura de l'ós, al Vallespir cada poble representa l'animal a la seva manera i l'envolta d'uns personatges i una escenificació pròpies de cada lloc. A Arles de Tec, dissabte (el dia abans de la caça de l'ós), una rua carnavalesca amb bandes musicals recorre els carrers del poble entorn de la figura del Bou Vermell. Al vespre, a partir de les deu de la nit, tindrà lloc un ball de disfresses, seguit d'una rua nocturna (el tio-tio). En la caça de l'ós pròpiament dita, diumenge, els caçaires d'Arles acompanyen la Roseta i el Trappeur (el paranyer), que els guien pels carrers per capturar l'animal. La d'Arles de Tec és la menys embrutidora de les tres festes de l'ós. A diferència del que passa als dos altres pobles (i sobretot a Prats de Molló), aquí l'ós no es dedica pas a embrutir la cara dels espectadors que atrapa.

EL PUNT

Del 5 al 7 de febrer: Arles de Tec. Dissabte, carnaval local (Bou Vermell). Diumenge, caça de l'ós i mercat de la trufa.
Del 14 al 17 de febrer: Prats de Molló. Diumenge, Festa de l'Ós. Dilluns, carnaval, i dimecres 17, Festa de l'Ós infantil.
Del 19 al 21 de febrer: Sant Llorenç de Cerdans. Divendres, Festa de l'Ós infantil. Dissabte, carnaval local (Corso). Diumenge, gran caça de l'ós.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Adjudicades les obres de l’eix que potenciarà la mobilitat entre Girona i Salt

salt
Societat

Aquesta nit, la Cremada del Dimoni, a les festes de Badalona

Badalona

Dimiteix la directora de l’institut Duc de Montblanc a qui docents acusaven d’assetjament laboral

RUBÍ
Societat

L’escorxador de Falset es convertirà en un establiment de manipulació de caça major

Falset
urbanisme

Primeres obres del pressupost de Barcelona, a la Barceloneta

barcelona

El Ter recupera el cabal ambiental, de 2.000 litres per segon

susqueda
SOCIETAT

Desgel de les glaceres i aigua pluvial reaprofitada a Temps de Flors

girona
societat

Demanen la dimissió dels directius del canal d’Urgell

Mollerussa

CCOO tanca un acord amb l’empresa Llansà SA que posa fi a la vaga

llançà