Societat

Un edifici a Hostalric per al vescomtat de Cabrera

L’Ajuntament rehabilitarà un edifici municipal al carrer Major per ajudar a interpretar el passat medieval del poble i la rodalia

Les obres inclouran un pati de llum i la instal·lació d’un ascensor

L’Ajuntament d’Hostalric convertirà un edifici municipal en un espai per ajudar a interpretar el passat medieval del poble i de la rodalia. El pressupost d’execució de les obres és de 231.845 euros (incloent-hi l’IVA), finançats a parts iguals pel fons europeu Feder i l’Ajuntament. L’alcalde, Josep Antoni Frias (CiU), diu que hi haurà una exposició fixa amb material audiovisual sobre el vescomtat de Cabrera i que les obres també permetran “accedir a la muralla pel darrere”.

El ple de dimecres va aprovar, per unanimitat, adjudicar el projecte de rehabilitació i canvi d’ús d’una edificació entre mitgeres al carrer Major, número 40, per destinar-la a equipament cultural. “Aquesta casa formava part d’un casal de gran amplada que, històricament, s’ha segregat en tres edificis. La part que és objecte d’aquest projecte té una amplada de façana de 4,20 metres i consta de planta baixa i dues plantes, i té la muralla com a façana posterior.”

La voluntat és recuperar l’edifici original i construir un pati de llum, des del qual hi hagi un ascensor per accedir “al tram de camí de ronda de la muralla nord”. Les obres permetran la connexió per planta baixa i semisubterràniament del carrer Major amb l’avinguda Coronel Estrada i destacar la part interior de la muralla.

Fa gairebé un any la consellera de Governació, Meritxell Borràs, va presentar el projecte del Consell Comarcal i tretze pobles per promoure el turisme cultural aprofitant el fil conductor del vescomtat de Cabrera. El govern hi invertirà 809.600 euros i el cost global era d’1,8 milions. En el pressupost del Consell del 2018, s’hi destinen 617.000 euros i hi haurà un centre al castell de Montsoriu.

LA XIFRA

231.845
euros
és el pressupost d’execució de l’obra perquè la finca del carrer Major pugui ajudar a fer història.

“La seu econòmica del vescomtat”

El vescomtat de Cabrera –informa l’Ajuntament– va ser una jurisdicció feudal del Principat de Catalunya regida pel llinatge dels Cabrera i que s’estenia per una bona part de la Selva, l’Alt Maresme, l’extrem est del Vallès Oriental i el Collsacabra, a Osona. “Hostalric va ser durant dos segles [s. XIII i s. XIV] la capital econòmica del vescomtat”, indica l’alcalde, Josep Antoni Frias (CiU). A Hostalric ja hi ha des del març del 2015 un centre d’interpretació a la fortalesa que recorda la seva rellevància històrica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia