El ministre de Cultura francès diu que les valls del Tec i el Ter són catalanes

Frédéric Mitterrand afirma que el català és l'element clau en la història comuna de les dues zones

El ministre francès de Cultura i Comunicació ha fet arribar una carta al president del País Pirineus-Mediterrani, Francis Manent, i una altra d'idèntica al president de la Mancomunitat de la Vall de Camprodon, Josep Coma, per tal de felicitar-los per haver sabut formular una proposta comuna de valoració i de promoció del patrimoni arquitectònic, cultural, històric i natural amb una visió transfronterera. En la carta, Frédéric Mitterrand parla, al principi, de «les valls catalanes del Tec i el Ter». L'asseveració més contundent, no obstant, es produeix cap al final. «El primer país d'art i d'història transfronterer s'ha creat sobre el territori de Catalunya», afirma. Entremig, insisteix que el Consell Nacional de les Viles i Països d'Art i d'Història ha destacat per unanimitat els lligams creats per una història i una relació permanent i per una llengua comuna, el català. I, finalment i per segona vegada, remarca la catalanitat de les valls del Tec i el Ter.

Les viles i els països d'art i d'història són una marca distintiva atribuïda pel ministeri francès de Cultura i Comunicacions a ciutats i territoris que construeixen un projecte cultural a partir del seu patrimoni. A la pràctica es tracta de desenvolupar accions de valoració i sensibilització del patrimoni, sota la forma d'una programació anual (visites guiades, conferències, tallers, espectacles...), dirigides als habitants, visitants i molt especialment al públic jove.

A partir d'una coordinació encapçalada pels serveis del País Pirineus-Mediterrani, amb seu a Ceret, els municipis del Vallespir i la vall camprodonina del Ter han elaborat una proposta comuna que els ha conduït a l'obtenció d'aquesta marca distintiva i a constituir el primer País d'Art i d'Història Transfronterer.

LA FRASE

FRÉDÉRIC MITTERRAND
MINISTRE FRANCÈS DE CULTURA
«El Consell ha subratllat el treball per afavorir els llaços creats per una història en interacció permanent i per una llengua comuna, el català.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA
economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT