L'Alcúdia celebra el Dia de l'Arbre amb una reforestació al Corral de Rafel

Es tracta d'una zona que un incendi va cremar en un 50 per cent l'estiu passat

Els veïns de l'Alcúdia han plantat més de 800 exemplars d'arbres, arbustos i plantes aromàtiques a l'entorn del Corral de Rafel amb motiu de la celebració del Dia de l'Arbre. L'Ajuntament de l'Alcúdia va organitzar aquesta activitat com a part del pla de reforestació que du a terme en la zona després de l'incendi que l'estiu passat va cremar un 50% de la superfície d'aquest entorn. L'activitat va ser possible gràcies a la col·laboració d'una 'empresa de jardineria i quaranta voluntaris de la secció de Medi Ambient de Creu Roja, de les localitats de Moixent, Mislata, Alzira, València i l'Alcúdia. A la celebració se sumaren més d'un centenars de veïns i veïnes del municipi que volgueren aprofitar el diumenge per a passar el matí a la muntanya i aportar el seu granet d'arena.

Gràcies a l'esforç de tots, en poc de temps es van plantar uns 800 exemplars: uns cinc-cents plançons de diferents arbustos i plantes aromàtiques (llentiscle, sàlvia, espígol, romaní, rosers silvestres i timó), una trentena de pins d'un metre i mig d'alçària, quaranta pins xicotets, cinquanta carrasques i 20 ginebres. El moment escollit per a la seua plantació es considera òptim ja que la terra està humida a conseqüència de les últimes pluges i els plançons podran alimentar-se sense haver de forçar el reg. No obstant això, una part de la plantació estarà regada a través d'un sistema de regatge gota a gota.

En el Dia de l'Arbre a l'Alcúdia també hi va haver una exhibició d'ocells rapaços.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.