Societat

Territori

La recuperació d’elements del patrimoni del Pla de l’Estany, en suspens

El grup de voluntaris que hi treballen des del 2014 aturen aquesta activitat en espera que els ajuntaments senyalitzin les construccions netejades

El Grup de Treball del Patrimoni del Pla de l’Estany ha decidit deixar en suspens les campanyes de neteja d’elements arquitectònics de la comarca, que feien des del 2014, perquè els ajuntaments implicats encara no han senyalitzat els darrers 15 indrets que han rescatat, contràriament al que s’havia pactat. En algun cas tampoc s’hi han realitzat les tasques de manteniment acordades entre les dues parts. Des del Grup de Treball s’assenyala que la seva feina no té sentit si posteriorment els consistoris no col·laboren.

Tot i que la responsabilitat del manteniment i la senyalització és dels ajuntaments, de coordinar-ho se’n cuida el Consell Comarcal. “Ells van a un ritme i les administracions anem a un altre”, va assenyalar ahir la consellera de Turisme, Joana Vilà, que va remarcar el fet que els recursos per instal·lar plafons informatius venen de la Generalitat i que encara no se sap quina serà l’aportació del govern. En principi, la senyalització dels 15 elements pendents no està en perill, però no es podrà fer a curt termini. Si se segueix la pauta aplicada en la primera tongada, corresponent als anys 2014 i 2015, d’entre les 15 construccions se’n seleccionaran 11 (una per cada municipi) per ser senyalitzades. La decisió última la prendran els ajuntaments.

Rentador de Porqueres

El cas que consideren més preocupant –ha assenyalar Carles Puncernau, del Grup de Treball– és el rentador de Santa Maria de Porqueres, netejat el 2016, però no perquè sigui més important que la resta d’elements, sinó perquè és el de més fàcil accés i queda més a la vista. L’alcalde, Francesc Castanyer, admet que tenen pendent la senyalització, però ahir va manifestar que no ho consideren una qüestió urgent i que no tenien previst posar-hi cartells de manera immediata.

LA XIFRA

25
construccions
han estat netejades pel Grup de Treball, de les quals onze ja estan senyalitzades.

Des de ponts fins a pous de glaç

Després d’una trentena de jornades per netejar, condicionar-ne l’entorn i fer petites reparacions en pous de glaç, fonts, ponts, rajoleries,... l’actuació del desembre a l’oratori de Sant Ferriol de Palol de Revardit haurà estat la darrera d’aquestes característiques del Grup de Treball. La seva activitat, però, no s’aturarà, ja que han decidit continuar, però a partir d’ara treballant en la recuperació de peces arquitectòniques menors, per a les quals no sigui necessari un manteniment posterior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA