Societat

Empreses

El vehicle fúnebre del futur

Bergadana, de Gironella, posa al mercat un cotxe elèctric d’alta gamma per transportar taüts

El model, Tesla, es comercialitza per tot l’Estat

L’estiu del 2010 pocs s’imaginaven que un gegant dels vehicles elèctrics com Tesla i Bergadana sumarien forces per comercialitzar un vehicle fúnebre per a tot l’Estat espanyol. Aquell juny l’empresa de Gironella, dedicada a la transformació de vehicles en cotxes fúnebres policials o ambulàncies, va haver d’abaixar persianes i deixar més d’un centenar de treballadors a l’atur.

Malgrat tot, mesos després, antics treballadors de la fàbrica van impulsar el projecte Transforma 21, que va fer reflotar el negoci i que, ara, permet posar al mercat un cotxe fúnebre elèctric d’alta gamma. Es tracta del Binz.E, un model de Tesla que es converteix en el tercer cotxe fúnebre elèctric que Transforma 21 (amb Bergadana com a nom comercial) comercialitza per tot l’Estat.

Segons explica l’empresa en un comunicat, el nou Binz.E combina “una bellesa intemporal” i “tecnologia punta”. Tot plegat, expliquen, fa realitat un vehicle fúnebre d’alta gamma elegant i equipat amb complements de darrera generació.

Pel que fa a les prestacions, el cotxe té una autonomia de fins a 350 quilòmetres, és a dir, pot circular aquesta distància aproximadament abans de tornar a ser carregat. A banda, no genera emissions de C02 i evita qualsevol tipus de contaminació acústica gràcies al motor silenciós.

Tercera experiència elèctrica

No és el primer cotxe fúnebre elèctric que comercialitza Transforma 21. L’any 2008 l’empresa ja va presentar el model Ion, dissenyat per a inhumacions i exhumacions en cementiris i recintes adjacents. Més tard, el 2013, l’empresa del Berguedà va posar al mercat el model e-Moon, el primer vehicle fúnebre elèctric homologat per circular en tota mena de vies.

La decisió de comercialitzar el cotxe elèctric pretén consolidar l’empresa en el panorama estatal. Actualment s’ha fet un lloc entre els principals negocis de vehicles fúnebres i encapçala el rànquing d’empreses carrosseres d’ambulàncies a Catalunya.

Fa uns anys, quan es va fundar Transforma 21, els seus impulsors tenien el desafiament de guanyar pes en el mercat estatal, tant en el món de les ambulàncies com en el dels cotxes fúnebres. El Binz.E és una nova prova de l’èxit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona