Demanen a una escolar discapacitada costejar el monitor del menjador

L'AMPA d'Albinyana ho veu «discriminatori» i l'Ajuntament vol la implicació d'Educació

Els pares de la Júlia, que té sis anys i cursa primer de primària al CEIP Joan Perucho, han denunciat al Síndic de Greuges el cas que ahir va fer públic el grup municipal del PSC d'Albinyana. Segons l'alcalde, Quim Nin (CiU), ha estat el consistori qui des de P3 fins ara «ha pagat el servei de menjador i una part del monitor» de la nena, que acabava de costejar «el que pagaven els pares». Però ha deixat de fer-ho «atenent les circumstàncies econòmiques». L'empresa que gestiona el servei, Serunión, demana als pares que assumeixin el cost del monitor durant l'hora de dinar, si bé asseguren: «Som conscients de les circumstàncies de l'alumna i tenim la voluntat d'arreglar-ho.» Per la seva banda, l'Ajuntament ha ofert als pares assumir la meitat del cost del monitor (285 euros al mes) i el dinar, de manera que «la família només pagaria 40 euros més que per qualsevol altre nen», especifica Nin.

Però segons Maria Jesús Sequera (PSC), en el plec de clàusules que l'Ajuntament va aprovar en obrir el concurs per a la gestió del servei del menjador s'hi especifica que pot ser usuari del servei tot alumne inscrit al centre i que és l'empresa adjudicatària qui s'ha de fer càrrec del personal necessari per donar servei als usuaris i a les seves particularitats especials. D'altra banda, el president de l'AMPA, Josep Godoy, especifica que la Júlia no requereix més atenció que un nen de P-3 pel que fa a la qüestió física (han de tallar-li i donar-li el menjar) i que fins ara ha rebut la mateixa atenció que els seus companys de parvulari. Per això, explica, «pensem que és una situació de discriminació». I el mateix considera Sequera, que assenyala la reducció d'ingressos de l'empresa gestora a causa de la davallada d'alumnes que utilitzen el servei de menjador: «Hi ha molts alumnes que ara no es queden a dinar i es tira d'aquests casos per tenir ingressos».

Per contra, Nin veu en la denúncia pública del PSC «una utilització política de la situació». I addueix que mostra de la bona voluntat del consistori és que la regidoria d'Educació, la direcció del CEIP i la mare de l'alumna van enviar una carta conjunta al Departament d'Educació de la Generalitat, l'administració que segons l'alcalde hauria d'assumir la resolució. El director dels serveis territorials d'Educació, Vicent Villena, afirma que si bé no pot fer un judici de valor fins que l'inspector li lliuri l'informe que li ha encarregat, «el departament posa una vetlladora per a l'horari lectiu, però és qui presta el servei de menjador qui ha de buscar solucions perquè no és un servei obligatori». Tot i això, admet: «És un dels temes que haurem de parlar perquè el model d'escola inclusiva fa que l'alumnat amb necessitats especials facin ús de l'escola ordinària.» Godoy conclou que «ara es tracta de la Júlia, però el curs vinent podria ser un nen hiperactiu o invident» l'afectat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estats Units

Mor el pacient que va rebre un ronyó de porc modificat genèticament

Barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Nova edició de Guíxols Flors amb molta participació

SANT FELIU DE GUÍXOLS
GIRONA

Els castells, protagonistes del primer diumenge de Temps de Flors

GIRONA
SERVEIS

Balaguer instal·la un sistema innovador per detectar fuites d’aigua a la xarxa

BALAGUER

Estabilitzat l’incendi forestal

BATEA
societat

El col·lapse general a Rodalies afecta també al metro de Barcelona

barcelona
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot
Educació

L’Ajuntament de Badalona treu els estudis universitaris del Carme per posar-hi oficines

Badalona