Societat

Territori

El municipis van generar el 2016 un 2,2% més de residus

El Pallars Sobirà, amb un 48,1% de recollida selectiva, duplica resultats i és la comarca que millor selecciona

Guingueta d’Àneu, Espot i la Fondarella són els municipis que millor fan el reciclatge, i la Cerdanya va a la cua

El Pallars Sobirà és qui millor fa els deures a l’hora de reciclar els residus. La comarca registra un índex de recollida selectiva neta del 48,16%, segons dades del 2016, un creixement notable si s’atén al fet que només dos anys abans la mitjana de reciclatge se situava en el 23%. Segons el director de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), Josep Maria Tost, el principal motiu ha estat la voluntat política del territori, que ha apostat pel reciclatge i hi ha invertit recursos. La comarca lleidatana amb el percentatge més baix de recollida selectiva és la Cerdanya, amb només el 19,5%. A més del Pallars Sobirà, quatre comarques lleidatanes més superen la mitjana catalana, que se situa en el 30,41%. Són l’Alt Urgell (42,99%), la Segarra (41,73%), el Pla d’Urgell (37,51%) i l’Alta Ribagorça (32,08%).

El director de l’ARC, Josep Maria Tost, va presentar les dades de residus municipals als àmbits de Lleida i l’Alt Pirineu i Aran. L’any 2016 a la demarcació de Lleida es van generar 194.356 tones de residus municipals, un 2,29% més que l’any anterior. Les dades situen la generació per càpita en 1,22 quilos per habitant i dia, per sota de la mitjana de Catalunya, que és d’1,36 quilos per habitant i dia. La Val d’Aran és la comarca que més residus genera de tot l’àmbit a causa del turisme, amb 983,3 quilos per habitant i any, i les Garrigues, la que menys, amb 387,7 quilos anuals per habitant. A més de la Val d’Aran, la Cerdanya, el Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça superen la generació mitjana de Catalunya.

Pel que fa al reciclatge, el municipi que recull més residus separats és la Guingueta d’Àneu (Pallars Sobirà), amb un índex del 54,96%, seguit d’Espot (Pallars Sobirà), amb el 54,54% de recollida selectiva neta; Fondarella (Pla d’Urgell), amb el 54,35%; Esterri d’Àneu (Pallars Sobirà), amb el 54,09%, i Alt Àneu (Pallars Sobirà), amb un 52,28%.

A banda de la Guingueta d’Àneu i Fondarella, que encapçalen la llista, altres municipis que destaquen en la separació són Montferrer i Castellbò (Alt Urgell), Meranges (Cerdanya), Baronia de Rialb (Noguera), Vall de Boí (Alta Ribagorça), Torms (Garrigues), Conca de Dalt (Pallars Jussà), Sant Guim de Freixenet (Segarra), Verdú (Urgell), Artesa de Lleida (Segrià), i Les (Val d’Aran).

LA XIFRA

1,22
quilos de residus per habitant i dia és la mitjana a Lleida. Està per sota de la mitjana catalana (1,36 quilos).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona