Societat

Festes i tradicions

Bruixes i castanyes comparteixen escenari a Viladrau

La vila dedica el cap de setmana a la castanya amb una gran fira, i la nit del 31, a les bruixes, amb el seu ball esperat

La primera celebració de tardor que ens marca el calendari és la castanyada, la festa de les castanyes i els panellets, les bruixes i els rituals, el moment de l’any en què s’interrelacionen dos mons: el dels vius i el dels morts. Són moltes les poblacions del territori que celebren fires i festes entorn d’aquests elements. Una de molt popular es fa en terres osonenques. Viladrau té lloc per les castanyes i les bruixes a la 23a edició de la Fira de la Castanya, que comença avui i s’allargarà fins diumenge, i el 21è Ball de Bruixes del dia 31 al vespre. La fira ofereix una setantena de parades d’artesania i alimentació, a més de venda de castanyes i activitats culturals, lúdiques, socials i econòmiques al voltant de la castanya, de la tardor i del territori. Sobre novetats, presenta el nou espai Naturàlia, amb productes de la xarxa de parcs naturals. També introdueix un concurs diumenge per promocionar el ball de dimarts, que consisteix a localitzar cinc bruixes amagades. La programació comença avui amb el lliurament de guardons, enguany pel cos de Mossos d’Esquadra (castanya de plata) i Òscar Camps per la seva tasca de president de Proactiva Open Arms (pelló de plata). També s’ofereixen visites guiades, tallers, espectacles, contacontes... I, per menjar, res millor que els tastets gastronòmics relacionats amb la castanya que oferiran diumenge una desena d’establiments locals a la zona dels Vernets. Dimarts al vespre serà el torn de les bruixes, amb l’escenificació d’una reunió de bruixes que hi va haver el 1617. El 21è Ball de Bruixes arriba amb canvis i enguany serà una mica més llarg. Se’n faran dues representacions: a les 21 h i a les 22.30 h.

Primera Campanya Gastronòmica de la Castanya

Redacció

La comarca d’Osona celebra del 27 d’octubre al 26 de novembre la primera Campanya Gastronòmica de la Castanya amb l’objectiu de donar a conèixer la castanya com a ingredient principal de tot tipus de plats, tant dolços com salats. Hi participen un total de quinze restaurants d’Osona Cuina i de la zona del Parc Natural del Montseny, que oferiran 27 plats representatius de la cuina osonenca amb castanya. A més, durant aquest mes, diverses entitats oferiran una desena d’activitats culturals i de paisatges relacionats amb la castanya i per a tota la família (www.osonaturisme.cat).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona
AGRICULTURA

Els regants del Llobregat seran compensats per les llavors que no puguin plantar

BARCELONA
SERVEIS

Afectades l’R2 sud, R14 i R15 per un tren avariat entre Garraf i Sitges

sitges
llengua

Els centres sanitaris hauran d’atendre els usuaris en la llengua que triïn

barcelona
SOCIETAT

El Palau de Congressos torna a acollir ExpOtaku Tarragona

TARRAGONA
INFRAESTRUCTURES

Adjudicada la tercera fase de la via per a ciclistes i vianants entre Reus i Cambrils

REUS