Societat

Societat

Feina després de la tempesta

Els serveis municipals de ciutats com Valls i Tarragona treballaven ahir intensament per reparar les destrosses provocades pel temporal i les ràfegues de vent de dimecres

Els danys encara no s’han valorat econòmicament

Treballs intensos, ahir, per intentar restablir la normalitat després de la tempesta. L’aiguat que dimecres al vespre va caure a les comarques de Tarragona, acompanyat de fortes ràfegues de vent, va provocar nombrosos danys materials, sobretot a Tarragona i Valls. Ahir, totes dues ciutats tenien activat un dispositiu per retirar arbres caiguts a la via pública i reparar molts altres desperfectes. “El nostre objectiu és restablir la normalitat amb la màxima celeritat”, va dir Judit Fàbregas, regidora d’Actuacions Públiques i Urbanisme de Valls.

El cop de vent més fort registrat a Valls va ser de 118 quilòmetres per hora, i amb un esclafit inclòs. Un fet que va afectar sobretot l’entorn de l’estació d’autobusos i el passeig de l’Estació, amb destrosses materials que, ahir, el consistori encara no tenia quantificades econòmicament. De fet, va obrir una oficina tècnica d’assessorament als afectats, que a les tres de la tarda ja havia atès un centenar de veïns. De les tretze persones que van haver de ser ateses al Pius Hospital, una va haver de passar la nit al centre, per un tall profund al braç provocat per un vidre trencat.

Segons el balanç del govern vallenc, es van comptabilitzar més de 150 arbres tombats, 100 senyals de trànsit malmesos, danys en l’enllumenat públic; la zona esportiva del Vilar, amb teulades destrossades, i les escoles Eugeni d’Ors i Eladi Homs, amb desperfectes, si bé tots els centres escolars van poder obrir amb normalitat. Al barri dels habitatges de la Colla Vella es va restablir el subministrament elèctric a primera hora de la tarda d’ahir.

Una altra de les ciutats amb més problemes pel temporal va ser Tarragona. La brigada municipal i la d’intervenció ràpida treballaven ahir per minimitzar les incidències.

Parc de les Granotes

La retirada de la pèrgola del parc de les Granotes –que es va desplomar– és l’actuació més complicada, ja que el consistori ha hagut de contractar una grua gran per poder retirar l’estructura amb seguretat. Posteriorment, es tornarà a construir. Un pi centenari de grans dimensions d’aquest parc també va ser arrencat de soca-rel, i el jardí de la Reconciliació es va tancar pels nombrosos arbres caiguts. Encara ahir al matí hi havia carrers dels Boscos de Tarragona tallats per la caiguda d’arbres. Segons la Guàrdia Urbana, només una persona va resultar ferida, que es va trencar la cama a conseqüència del fort cop d’un banc que estava dins una zona comunitària. La policia local va rebre 194 trucades i 40 efectius van estar treballant per pal·liar els desperfectes del temporal. També es van activar 8 voluntaris de Protecció Civil. El regidor d’Espais Públics, José Luis Martín, va indicar que han reforçat els serveis de neteja amb tres escombradores més i sis treballadors de reforç. L’Ajuntament, però, encara no ha quantificat el valor dels danys. “Totes les actuacions s’estan fent amb recursos propis a excepció de la restauració de la pèrgola, que haurà de tenir un pressupost i una adjudicació específica”, va dir l’alcalde, Josep F. Ballesteros. Pel que fa als monuments històrics, ahir al migdia ja van reobrir el circ i el pretori.

Els efectes del temporal van ser molt visibles en altres ciutats. A la Pobla de Mafumet, el consistori ha tancat de manera indefinida la zona d’aigües del complex esportiu municipal, fins que no siguin reparats tots els danys.

A Salou, el balanç provisional del temporal eleva fins a 200 els arbres malmesos i una seixantena de punts –sobretot a la zona nord-est del municipi– van quedar afectats. Alguns d’aquests arbres van caure damunt les furgonetes de la Policía Nacional que aquests dies estan aparcades a prop de l’hotel Negresco, on s’allotgen desenes d’agents. A les Terres de l’Ebre també es van produir diverses incidències pel temporal, sobretot a Gandesa, on es van acumular 113 litres per m².

LES XIFRES

301
trucades
va rebre fins ahir al migdia el telèfon d’emergències 112 des de la demarcació, la majoria del Tarragonès i l’Alt Camp.
118
quilòmetres
per hora va ser la velocitat del cop de vent més fort registrat dimecres a la tarda a Valls.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

infraestructures

Acabada la reparació de les rampes d’accés al passallís de l’Onyar

girona

La Setmana Cultural de la UPC ofereix quaranta activitats

TERRASSA

Instal·len 52 caixes niu per potenciar la reintroducció del xoriguer petit

MOLLET DE PERALADA
administracions

Noves protestes de la Policia Local de Mataró al ple

mataró

Adjudiquen les obres de reparació de la sèquia Monar

GIRONA
societat

Sanció de 900.000 euros a Renfe per l’avaria de Gavà de fa un any que Adif va atribuir a un llamp

barcelona

Fan una estada al Trueta per identificar necessitats clíniques

girona
Infraestructures i serveis

Les obres d’adaptació a l’intercanviador de Verdaguer començaran a la tardor

Barcelona

El paper dels mercats per anar cap a un sistema alimentari sostenible

GIRONA