Societat

medi ambient

alerta per tempestes

L’aiguat provoca nombroses destrosses al territori

Les fortes pluges d’ahir a la tarda van deixar arbres caiguts, danys en el mobiliari urbà i en edificis com ara el pavelló del Vilar de Valls

A Gandesa es van acumular més de 110 litres per m²

Més de 110 litres per metre quadrat van caure ahir en poca estona a Gandesa, en un episodi de pluges que va causar nombroses incidències arreu de les comarques de Tarragona i que va obligar Protecció Civil a activar l’alerta Inuncat. Les precipitacions van anar acompanyades de fortes ratxes de vent que van provocar la caiguda d’arbres a la via i molts desperfectes en el mobiliari urbà i en edificis, sobretot al pavelló del Vilar de Valls. Quatre persones de Valls i una de Tarragona van resultar ferides.

A la ciutat de Tarragona, una persona va resultat ferida, al carrer Gasòmetre, després que es desprengués i sortís volant un banc d’una zona comunitària. L’Ajuntament va comunicar que avui no obriran les portes del Circ i el pretori romà, ja que, a conseqüència de la tempesta, va caure una tanca del circ i es van trencar vidres de la sala del sarcòfag d’Hipòlit del Pretori. Part de la coberta de l’estació de trens també va quedar malmesa. Només a la urbanització Boscos van caure 20 arbres i molts carrers van quedar tallats, segons la Guàrdia Urbana. L’últim tram de la rambla Nova també va quedar tallada per la caiguda d’un arbre i diverses façanes de la ciutat van patir danys.

Els bombers van rebre fins a les vuit del vespre 104 avisos, 69 dels quals al Camp de Tarragona. A Valls, la zona esportiva del Vilar va ser de les més afectades pel fort vent, que va aixecar part de la coberta dels vestuaris i de la pista esportiva, i va causar desperfectes al bar exterior. A la resta de la població hi va haver desperfectes en mobiliari urbà i en edificis i caiguda d’arbres. Quatre persones van ser ateses al Pius Hospital per ferides lleus, segons fonts municipals.

Al Baix Penedès es van comptabilitzar per dotzenes les incidències a la via pública, amb arbres i tendals caiguts, i també es va produir talls en el subministrament elèctric durant mitja hora.

Al Baix Camp els incidents es van centrar al servei ferroviari. La línia R15 de regionals va quedar tallada per la caiguda d’un arbre sobre la catenària entre Riudecanyes i Pradell de la Teixeta. Com a conseqüència, dos trens van quedar aturats: un a l’estació de Marçà-Falset, i un segon a les proximitats de l’estació de Riudecanyes, on 40 passatgers van haver de ser assistits per Bombers i Mossos. A Tarragona, un Euromed amb 175 passatgers va quedar aturat a 2 quilòmetres de l’estació per una baixada de tensió.

A les Terres de l’Ebre la majoria d’incidents es van centrar a la capital de la Terra Alta, per baixos, pàrquings i locals inundats i per un vehicle atrapat per l’aigua. La incidència més destacada va ser la inundació de la planta baixa d’una residència de gent gran, que va obligar els usuaris a refugiar-se en els pisos superiors. Hi va haver talls elèctrics a Bot i Horta de Sant Joan i les carreteres TV-3301, a Bot, i TV-3531, a Gandesa, van quedar tallades. Petites esllavissades van afectar puntualment el trànsit a la T-741 i la C-233 de Flix i a la T-334 a l’Horta de Sant Joan.

LA XIFRA

110,3
litres
per metre quadrat es van acumular a Gandesa durant l’episodi de fortes pluges d’ahir a la tarda.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona