Societat

fira de formatges artesans

La Seu d’Urgell obre un dia més la fira de formatges

La Fira de Sant Ermengol ofereix un dia més de Fira de Formatges Artesans del Pirineu, que albergarà 47 formatgeries

La consellera d’Agricultura inaugurarà demà aquesta fira mil·lenària

La Fira de Sant Ermengol oferirà enguany un total de 500 expositors que van des de formatgeries, institucions, empreses, artesania, automoció, entitats, productes ecològics i gastronomia fins a venda ambulant. La principal novetat d’aquesta edició és l’obertura, un dia més, de l’espai firal que engloba la 23a Fira de Formatges Artesans del Pirineu, la mostra d’institucions i empreses, l’espai de Tast Km 0 i la mostra ramadera (amb exemplars de tres races: bruna, frisona i llemosina, i també de ruc català). Es podrà visitar des d’avui divendres a les 16 h i fins diumenge a les 21 hores.

Respecte al motiu d’obrir un dia més la fira de formatges artesans, la tinent d’alcalde de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Mireia Font, ha explicat que “és una prova pilot, una decisió que vol donar resposta a la petició de professionals que volen visitar la fira de formatges, però que durant el cap de setmana estan molt enfeinats i no en poden gaudir”. A això s’hi suma el fet que el dia d’avui, divendres, es troben situats en ple pont del Pilar, “i el sector de l’hostaleria també ho havia demanat, tot preveient que aquells dies a la Seu d’Urgell hi haurà més turistes i visitants”.

La Fira de Sant Ermengol s’inaugurarà de manera oficial demà dissabte (10.30 h) a càrrec de la consellera d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Serret.

Aquest any s’amplia la mostra a 47 artesans formatgers del Pirineu català (27) i l’aragonès (5), de Navarra i del País Basc (10) i de l’Estat francès (5), que ofereixen més de 150 varietats diferents de formatges elaborats per ells mateixos. L’entrada és gratuïta i els visitants poden adquirir un tiquet de degustació que dona dret a 5 tastos de formatge. El tiquet té un cost de 8 euros i també inclou un tast de productes agroalimentaris de proximitat a l’Espai Tast km 0.

Respecte a la celebració de la jornada tècnica, que tindrà lloc avui al matí, estarà dedicada a la comercialització dels formatges artesans, així com els pros i els contra de la compra per internet. Paral·lelament, se celebrarà el Vuitè Concurs Comarcal de Cavall Català Pirinenc; la segona trobada de corals del Pirineu; i una representació teatral a càrrec de l’institut Joan Brudieu.

Més dades

Del 13 al 15 d’octubre



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia