Societat

Crisi humanitària

Més de 13.000 immigrants refugiats han arribat el 2017 per Ceuta i Melilla

Més de 13.000 immigrants indocumentats i refugiats han arribat a l’Estat espanyol creuant el Mediterrani o a través de les fronteres de Ceuta i Melilla, fet que suposa un augment respecte de l’any anterior, segons dades de l’Organització Internacional per a les Migracions (OIM). La cap de la missió de l’OIM a l’Estat, María Jesús Herrera, estima que 10.276 persones van arribar a les costes espanyoles fins al 6 de setembre, contra les 8.162 de tot el 2016.

Herrera ha explicat que aquest estiu hi ha hagut un augment de les arribades per les bones condicions meteorològiques i la millora de la situació econòmica, circumstància que actua com un factor d’atracció dels fluxos migratoris. “Aquest any se superarà la xifra d’arribades de l’any passat al nostre país, però no estem davant d’una situació d’emergència o d’alarma social. No és una invasió”, ha subratllat Herrera. Des del seu punt de vista, l’Estat espanyol i Europa estan preparades per gestionar la situació actual perquè, encara que és més complicada que en anys anteriors, les xifres són encara “manejables”.

L’Estat espanyol és el tercer país de la Unió Europea amb més nombre d’arribades d’immigrants indocumentats i refugiats, després d’Itàlia i Grècia. La ruta entre el Marroc i l’Estat espanyol pel Mediterrani s’ha reactivat aquest any 2017, però el trajecte no és nou i sempre ha estat viu, encara que els darrers anys hi havia menys arribades, segons ha assenyalat la cap de la missió de l’OIM.

Els principals països de procedència dels immigrants són Costa d’Ivori, Guinea, Gàmbia, el Marroc i Mali. La majoria de les persones que arriben a aquestes costes són homes, tot i que hi ha un augment de menors tant acompanyats per les seves mares com sols. Herrera ha assenyalat que “les persones que arriben en bots paguen entre 500 i 1.000 euros, en funció del tipus d’embarcació, per ser il·legalment transportades i traficades”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
successos

Quatre morts i una quinzena de ferits a Palma en enfonsar-se part d’un restaurant

barcelona

Els Mossos carreguen en una protesta contra la desfilada de Vuitton

Barcelona
urabnisme

L’Ajuntament vol un acord en aquest mandat sobre les afectacions per la Sagrada Família

barcelona

El poble deixa de dependre de les garrafes per tenir aigua de boca

La Vilella Baixa
educació

Educació manté la segona línia d’I3 a l’escola Germanes Bertomeu de Mataró

Mataró

BComú exigeix informació sobre la desfilada de Vuitton al Park Güell

Barcelona
educació

El 50% del professorat del País Valencià ha seguit la vaga educativa en defensa de la llengua

barcelona
llengua

Escriptors en Llengua Catalana critica que les Pau eliminin les lectures obligatòries en català

barcelona

La Generalitat estudiarà si cataloga la casa Vallmanya

Alcarràs