Societat

Municipal

Un nou supermercat espanta el petit comerç de Gironella

Els botiguers pateixen pel futur dels seus negocis davant l’arribada de la primera gran superfície al poble

L’Ajuntament promet donar més impuls a les campanyes dels comerciants i recorda que pot ser una oportunitat

L’aterratge de Bonpreu a Gironella és imminent. Tal com ja va avançar l’Aquí Berguedà fa uns mesos, la cadena osonenca serà la capçalera del primer gran supermercat de Gironella. L’empresa preveu començar a funcionar al municipi a finals d’aquest setembre i comptarà finalment amb una sala de vendes de gairebé 800 m², un espai de més de 700 m² per a magatzems, aparcament per a 60 vehicles, i donarà feina a una trentena de persones.

Però l’arribada del supermercat, que se situarà a l’avinguda Catalunya –tocant a la plaça de l’Estació–, xoca amb una doble realitat. Suposarà una eina més per reduir l’atur al municipi i la comarca, però també es percep com una amenaça per al petit comerç que des de sempre ha caracteritzat Gironella.

Des de l’Associació de Comerciants de Gironella, la presidenta, Nuri Masforroll, ha reconegut a aquest diari que hi ha una part significativa dels botiguers del poble que “estan una miqueta espantats”. Segons diu, la preocupació s’accentua en els comerços que resulten afectats directament perquè venen alguns dels productes que també es vendran al supermercat. Davant aquest escenari, Masforroll només hi veu una solució: “L’única cosa que podem fer és aconsellar als clients que vinguin a comprar a les nostres botigues.”

Més impuls a les botigues

L’Ajuntament és conscient del temor que hi ha entre alguns dels petits comerciants del municipi davant l’aterratge de Bonpreu. La regidoria de Comerç, encapçalada per Maria Àngels Sallés, ha estat en contacte amb els botiguers des que els rumors sobre l’arribada d’un gran supermercat van començar a circular pel poble.

Segons ha explicat a aquest diari l’alcalde, David Font, el consistori vol intensificar les campanyes de promoció del petit comerç per tal que la gent de fora que vingui a comprar al supermercat també es pugui sentir atreta per les botigues del voltant. “Creiem que els comerciants han de ser prou audaços per aprofitar la gent que probablement vindrà a Gironella a comprar”, ha dit l’alcalde.

Font ha remarcat que l’Ajuntament “ha mantingut i seguirà mantenint el suport al petit comerç”. Ara bé, el batlle ha aprofitat per demanar la col·laboració dels botiguers en la causa: “No els donarem la feina mastegada. Han de ser ells els que ens han de dir en quines coses els podem ajudar.” El cas és que, de moment, Bonpreu ni tan sols ha obert les portes i entre els petits comerciants ja es comença a parlar d’un canvi d’etapa del comerç gironellenc.

El tercer de la comarca

Fonts de la cadena han explicat que l’arribada a Gironella era “un pas important” d’acord amb les expectatives del grup al Berguedà. El de Gironella se sumarà als de Berga i Puig-reig. La idea era obrir a l’estiu, però l’Ajuntament va demanar a l’empresa que modifiqués el projecte inicial, que preveia una sala de vendes d’uns 1.300 m², per tal de no superar els límits que marca la llei vigent.

LA FRASE

L’únic que podem fer és aconsellar als clients que vinguin a comprar a les nostres botigues
Nuri Masforroll
presidenta de l’associació de comerciants de gironella


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona