Gruixos de neu de més de 20 centímetres i carreteres tallades a Barcelona

El fort vent registrat al Maresme arrenca les plaques metàl·liques del sostre del poliesportiu de Sant Andreu de Llavaneres

La imatge de dos joves fent surf de vela a la platja de la Barceloneta contrastava ahir al matí amb moltes estampes emblanquinades de les comarques barcelonines. Tot i que el temporal no va arribar amb massa virulència, en algunes comarques, com ara l'Anoia o Osona, es van registrar gruixos de neu d'entre 15 i 20 centímetres. A Manresa i Igualada va nevar a primera hora del matí però la neu no va arribar a quallar, Montserrat es va despertar emblanquinada i al Penedès va nevar a Pontons, Torrelles de Fox, Sant Martí Sarroca i Guardiola de Font-rubí. La neu i el gel van provocar que al llarg de tota la jornada s'arribessin a veure afectades pel temporal més d'una quinzena de carreteres. Algunes, com és el cas de l'N-II al Coll de Bruc, la BP-2121 que uneix l'Alt Penedès amb la Llacuna, la BV-5114 a Fogars de Montclús, la BV-4031 entre Castellar de n'Hug i Toses i la BV-4024 a Guardiola de Berguedà es van haver de tallar algun moment del dia. Al vespre, aquestes dues últimes continuaven tallades i en tres més era necessari l'ús de cadenes.

Efectes de la ventada

Al Maresme i al Vallès Oriental hi va haver l'impacte del fort vent. Es van haver de talar nombrosos arbres caiguts, però l'incident més destacat va ser el despreniment de les plaques metàl·liques del sostre del poliesportiu de Sant Andreu de Llavaneres, que el vent se les va endur sense provocar danys personals. A la ciutat de Barcelona es va mantenir el pla d'emergència per neu i fred. Durant la primera nit, l'operatiu d'atenció a persones sense sostre va contactar amb 37 persones, de les quals 27 van acceptar allotjament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

L’equip de govern vol posar el nom de Terricabras a una plaça o un carrer

girona
Urbanisme

Barcelona aprova la remodelació d’un espai de muntanya a Torre Baró

Barcelona
Medi ambient

Paisatges blancs a Altafulla i Torredembarra per la calamarsada

Altafulla
lloret de mar

La Plataforma per la Pau, guardó Sa Gavina 2024 de la Festa de la Cultura

lloret de mar
QUART

El ple aprova una modificació de crèdit per al projecte de la nova biblioteca

QUART
Regne Unit

Cinc migrants moren en l’intent de creuar el canal de la Mànega

Barcelona
GIRONA

El Servei Municipal d’Esports ofereix 228 places en 23 cursos aquest estiu

GIRONA
societat

Multarà per l’excés de soroll i el consum d’alcohol al carrer

Sabadell
Societat

Estudiarà si cal reforç puntual dels mossos

Tarragona