Societat

DO TERRA ALTA

ELS IBERS ENS PARLEN

Un viatge en el temps per entendre com vivien els ibers

El llegat dels poblats ibers segueix viu en molts racons de la Terra Alta, on hi ha una gran estima per la cultura vitivinícola. L’extraordinària potència del paisatge de l’àmbit d’aquesta Denominació d’Origen es nota en els seus vins, i en especial en la seva varietat de raïm més coneguda: la garnatxa blanca.

Els ilercavons van ser una tribu ibera que va habitar a la Terra Alta fins al segle VI aC. Podem trobar encara la seva petjada en els diversos jaciments escampats per aquesta comarca. Els dos més rellevants són el de Gandesa i el de Calaceit (ja en territori aragonès).

Us proposem fer una escapada de dos dies a la Terra Alta per fer un viatge en el temps i resseguir sobre el territori els vestigis de la societat ibera i maridar-ho tots amb els vins d’aquesta especial Denominació d’Origen.

Començareu amb una visita als jaciments de Gandesa i Calaceit, on un arqueòleg us desxifrarà allò que amaguen les pedres. Podreu participar en un taller amb artesans i intentar de crear una petita peça artística. El dia l’acabareu amb una visita a un molí d’oli, un bé molt preuat en el temps dels ibers.

L’endemà al matí el dedicareu al vi. L’enòleg d’Altavins us guiarà pel celler i explicarà com elaboren els vins de la seva marca. Coneixereu com usen la garnatxa blanca, que és la varietat més representativa de la Terra Alta, fruit d’unes vinyes de més de 45 anys; i també les garnatxes negres i les carinyenes. En total, a Altavins es produeixen sis vins diferents.

Aquest recorregut serà el preàmbul d’un àpat que tindrà regust iber, atès que degustareu productes de la zona rostits (botifarra, llonganissa i corder) emplatats en una vaixella de ceràmica artesana creada especialment per a aquesta ocasió.

Si voleu més informació podeu consultar el web d’Altavins.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA
societat

Els càmpings de la Costa Brava, principal allotjament turístic català

roses