Societat

Societat

Un centenar de parades donen vida al Mercat Medieval de Guimerà

La festa arriba a la 23a edició consolidada com una de les fires medievals més importants de la demarcació

Els habitants d’aquest petit poble de l’Urgell retornen aquest cap de setmana a un mercat de l’edat mitjana. Pels carrers de la vila tornarà a haver-hi un centenar de parades amb productes propis de l’època i una quinzena d’artesans faran demostracions dels oficis d’abans, com ara forja, picapedrer, elaboració d’estris d’espart, macramé, cistelleria i treballs sobre pergamí. 

Els visitants podran gaudir també, tant dissabte com diumenge, de cercaviles o jocs medievals per als més petits, entre altres activitats. La companyia La Cremallera serà la responsable d’amenitzar les jornades.

L’espectacle teatral principal, Les últimes foscors, es representarà tots dos dies a les 22.30 hores al llit del riu. La història que s’explicarà és obra del convilatà Roger Rosich i inclou les aportacions teatrals de la companyia Wigmar Teatre i d’un nombrós grup de guimeranencs voluntaris.

Durant les jornades de la fira també es podrà visitar l’exposició Marbling and Paste Art, fruit de l’experiència artística tradicional i experimental de Berta Santos Pinet, al museu La Cort del Batlle, al bell mig de la plaça Major, i promoguda per l’Associació Guimera.info.

El mercat arriba a la 23a edició consolidat com una de les fires medievals més importants de la demarcació de Lleida. L’objectiu de l’organització és donar a conèixer i proposar la revitalització del poble, catalogat com a bé cultural d’interès nacional, així com convertir la festa en un punt de trobada d’amics de Guimerà, dels pobles de l’entorn i d’arreu de Catalunya.

El Mercat Medieval de Guimerà és una aventura per a un poble petit, decidit i voluntariós, l’aventura de reconfigurar una tradició medieval de la vila: un mercat que per dret reial era setmanal i que retorna a la vida un cop a l’any, reflectint com era la vida en aquella època.

La fira

Dies 12 i 13 d’agost



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA