Societat

Municipal

La policia de Mataró vol tenir pistoles elèctriques

Un dels sindicats defensa l’ús d’aquest dispositius per evitar haver de recórrer a armes de foc

Actualment el cos local disposa de dues Tàser

La secció de policia local del Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME PL) ha demanat a l’Ajuntament de Mataró que doti el cos de pistoles elèctriques, les conegudes com a Tàser. L’organització argumenta que aquest dispositiu és “complementari a l’arma de foc” i que, en molts casos, evita haver-la d’utilitzar. A més, defensen que aquestes pistoles permeten “solucionar situacions compromeses d’una manera molt menys lesiva que no pas amb l’arma de foc” i afavoreix que en reduccions o detencions complicades no s’hagi d’arribar al cos a cos. La reclamació que s’ha fet arribar a la regidora de Via Pública, Núria Moreno (PSC), exigeix a l’Ajuntament que faci les gestions necessàries per incorporar-les en els serveis.

Moreno, que preveu reunir-se amb el sindicat després de les vacances d’estiu, explica que actualment la policia local disposa de dues pistoles elèctriques i que si no n’han adquirit més és perquè s’està pendent d’un reglament específic d’ús d’aquestes armes que ha d’aprovar la Generalitat i per la necessitat que els agents facin una formació prèvia. “L’ús de les Tàser a Mataró s’ha de fer d’acord amb el marc normatiu i s’ha d’emmarcar dins el model de policia comunitària i de proximitat que estem impulsant des del govern municipal”, va afegir-hi la regidora, que reconeix que no tots els policies podrien utilitzar-les, ja que només ho poden fer els comandaments i els caps de torn quan fan tasques de seguretat ciutadana.

L’ús al Maresme

El debat sobre la conveniència d’aquests dispositius de control fa temps que és candent. De fet, a la comarca del Maresme, de la dotzena de municipis que en tenen, set van anunciar que malgrat que el Parlament encara no n’ha regulat l’ús, les continuen fent servir. Es tracta d’Arenys de Mar, Caldes d’Estrac, Dosrius, Montgat, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt i Sant Andreu de Llavaneres. D’altres, però, tenen la intenció de retirar-les com és el cas d’Argentona, Cabrera de Mar i Premià de Mar. És una decisió que es va prendre fa un any després de la petició expressa que el Departament d’Interior va fer arran d’un informe del Síndic de Greuges, que desaconsellava la utilització d’aquestes armes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona