Protesta a Oriola per la presentació del polèmic poemari que commemora el centenari de Miguel Hernández

El consistori dóna suport al llibre que qualifica d'«assassí» Carrillo i d'«odiós» Zapatero

Diferents entitats, entre les quals figuren l'associació de dones Clara Campoamor, l'ateneu Viento del Pueblo, l'associació Víctimas del Franquismo, Orihuela sin Barreras, Moviment per la Tercera República o la Coordinadora d'Alacant per la Recuperació de la Memòria Històrica, han convocat una manifestació a les 19.30 h en contra del suport oficial a la presentació del poemari El canto del cisne poeta, de Miguel Barcala Candel, que tindrà lloc mitja hora després a l'auditori de la Llotja.

La protesta es du a terme «pel respecte a la cultura, a Miguel Hernández, a la veritat i a les dones», que, segons els convocants, el llibre vulnera. I és que el poemari està ple de desqualificacions a polítics d'esquerres —qualifica el president José Luis Rodríguez d'«odiós» i el dirigent del PCE, Santiago Carrillo, «d'assassí»—, mentres que alaba polítics del PP com la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, o l'alcaldessa d'Oriola, Mónica Lorente, i conté també clares expressions masclistes.

En el ple celebrat la passada setmana, l'equip de govern municipal va rebutjar una moció del grup socialista per tal que la presentació del llibre, relacionat amb la commemoració del centenari del naixement del poeta Miguel Hernández, no tinguera cobertura municipal. El PP va apel·lar a la llibertat d'expressió, va mantindre la disposició de l'auditori municipal per a la presentació i no va descartar l'assistència dels seus regidors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.