Societat

Berga sorteja salts de ple entre més de 300 inscrits

Alcaldessa i regidora de la Patum van conduir el sorteig, que va concedir 152 salts

La idea va arribar a tots els municipis del país, amb inscripcions procedents de 71 punts del territori català

Més de 317 persones es van apuntar al sorteig per fer de ple de la Patum que es va celebrar ahir a l’Ajuntament de Berga. És la primera vegada de la història de la festa que el consistori sorteja els salts a través d’aquest mecanisme. Ho fa com a mesura excepcional en una Patum en què ha pres el control de la comparsa per afrontar la crisi interna que viu.

El sorteig d’ahir a la tarda va decretar que les instàncies presentades entre la 4.573 i la 4.661 saltaran dijous i les que van ser entrades entre la 4.467 i la 4.572, i entre la 4.662 i la 4.668 faran els salts de diumenge.

71 procedències

Abans, però, el consistori va fer públiques les dades de les inscripcions. En concret, es van rebre més de 300 instàncies i gairebé la meitat van ser entrades per gent de la ciutat (142). Ara bé, les dades reflecteixen que hi va haver inscrits de 71 municipis diferents de Catalunya, tot i que gairebé la majoria tenien una representació molt discreta (entre un i tres inscrits).

La idea del sorteig també ha cridat l’atenció a la segona vila més gran de la comarca, Gironella, que amb 18 inscrits va ser la segona procedència amb més representants. A banda, però, sorprenen els 12 inscrits de Manresa, que superen els 9 d’Avià i els també 9 d’una altra sorpresa: Terrassa. A més, el consistori ha rebut 8 instàncies des de Barcelona.

Un dia especial

A banda del sorteig, l’altre gran acte del dia va ser la Patum la Llar Santa Maria de Queralt. Com cada dimarts abans de Patum, la ciutat va celebrar la festa més inclusiva de totes, amb els nois i noies del Taller Coloma i la Llar com a protagonistes. Tots ells van poder exhibir les seves comparses i les bones maneres a l’hora de fer-les dansar.

Dimissió del fins ara cap de les Maces

El fins ara cap de Maces i membre de la plantilla de Plens i Maces, Marc Vallejo, deixa la comparsa dels Plens. Ho va anunciar ahir a través d’un comunicat traslladat a tots els mitjans de comunicació locals, on parla d’una decisió “difícil”, ja que suposa “deixar coses que t’estimes” i “una contradicció”.

Vallejo explica en el comunicat que la seva renúncia és per solidaritat amb els altres tres expulsats i s’autoanomena “el quart expulsat”, ja que defensa els valors pels quals suposadament van ser expulsats els altres tres vestidors.

De moment, el que està clar és que la comparsa no afrontarà la Patum ni amb 22 membres ni amb 25, sinó amb 21. Passat Patum, la comparsa haurà de decidir com cobreix el buit de Vallejo, però, abans, i en cooperació amb el consistori, hauran de trobar un substitut provisional per aquesta Patum.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona